fbpx

NS wil alle reizigersinformatie verzorgen

28 dec 2010 9:27

(Novum) – De NS wil zelf reizigers gaan informeren. Momenteel verzorgt de NS de omroepberichten nog samen met Prorail, maar NS-topman Bert Meerstadt is ontevreden over die samenwerking. In een interview met Het Financieele Dagblad erkent hij dat de NS en Prorail te weinig oog hebben gehad voor de informatievoorziening aan reizigers.

"Een van de problemen is dat de NS en Prorail allebei verantwoordelijk zijn voor de informatievoorziening. Dat moet veranderen, want nu lopen er veel lijntjes heen en weer", vindt Meerstadt. Hij ziet de NS als de meest aangewezen organisatie hiervoor.

Op dit moment wordt bijvoorbeeld de omroep op stations verzorcht door ProRail. Ook de reisinformatie over storingen via Teletekst wordt verzorgt door ProRail.

Zowel de NS als Prorail kreeg de laatste weken veel kritiek te verduren nadat het treinverkeer door het winterweer ontregeld raakte. Onder meer de informatie aan reizigers liet te wensen over.

Prorail wil niet ingaan op het plan van de NS. Wel wordt samen met de NS gekeken hoe de informatievoorziening beter kan.