fbpx

NS wint RAI Mobiliteitsprijs Het Gouden RAI Wiel

28 mrt 2013 13:29

NS heeft de RAI Mobiliteitsprijs ´Het Gouden RAI Wiel´ ontvangen uit handen van minister Schultz van Haegen tijdens het 12e RAI Mobiliteitsdiner dat plaatsvond op 27 maart in ´Escher in het Paleis´ in Den Haag.

NS krijgt de prijs voor haar inspanningen om treinreizigers makkelijk van en naar de stations te laten reizen met de OV-Fiets, OV-Scooter, OV-taxi en Greenwheels. Het Comité van Aanbeveling van het Gouden RAI Wiel ziet de prijs aan NS vooral als een aanmoediging om deze aanpak krachtig verder uit te bouwen. Michiel Noy, directievoorzitter NS Stations, nam de prestigieuze prijs in ontvangst.
 
RAI Vereniging reikt het Gouden RAI Wiel uit aan personen of instellingen die zich op nationaal of internationaal niveau hebben onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerder ontvingen onder andere het Gouden RAI Wiel: Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (2012), Advanced Automotive Design TU Delft (2010), Wubbo Ockels (2009) en ANWB (2008). Pieter van Vollenhoven ontving als eerste de prijs in 2003 als voorzitter van de Raad voor Transportveiligheid.
 
Beter benutten
Minister Schultz van Haegen wees op het belang van het landelijke programma Beter Benutten, waarbij Rijk, regio’s en het bedrijfsleven samenwerken om met slimme maatregelen de files op de drukste knelpunten terug te dringen. “We hebben creativiteit nodig, frisse invalshoeken en innovatieve inzichten. We zullen steeds slimmer moeten investeren om bereikbaar te blijven”, aldus de minister.
 
(c) ANP 2013