fbpx

NS zet extra trein in voor gestrande Toppers-fans

Fans van de toppers zijn zaterdagnacht uren lang bezig geweest om thuis te komen. Uiteindelijk heeft NS een extra trein ingezet om de 300 gestrande Toppers fans toch thuis te brengen. In de vroege ochtend was het voor alle fans gelukt om op hun eindbestemming te arriveren.

Het concert in de Amsterdam Arena was rond middernacht afgelopen. "Toen hadden we ongeveer twintigduizend mensen die met de trein naar huis wilden." De hoop was dat iedereen voor aanvang van de geplande onderhoudswerkzaamheden op de lijn Leiden – Hollands Spoor – Delft weg zou zijn gewerkt. Maar dat lukte niet. Rond 03.15 uur waren er nog ongeveer driehonderd mensen op het station van Leiden. "Het concert had wat langer geduurd dan verwacht. Het publiek was erg enthousiast en door de toegiften is het uitgelopen", zegt de woordvoerder.

Om de gestrande reizigers op weg te helpen, wilde NS aanvankelijk 8 extra bussen bestellen, maar dat bleek rond 3:30 uur ondoendelijk. Omdat geen bussen konden worden geregeld, werd even voor 04.00 uur een extra trein ingezet. Die heeft de reizigers naar het Centraal Station van Den Haag gebracht. "Natuurlijk heel vervelend voor de reizigers die lekker snel naar huis wilden, maar op dat tijdstip is het moeilijk snel iets te regelen", legt de woordvoerder uit.