fbpx

ÖBB: Wij zijn sterk tijdens de winterchaos

19 jan 2011 13:00

De Oostenrijkse spoorwegen kijken tevreden terug op de winter van 2010. Terwijl de luchtvaart en het autoverkeer met problemen kampte, bleven de Oostenrijkse treinen punctueel rijden. Dat meldt de Oostenrijkse spoorwegmaatchappij ÖBB woensdag. 

In december reed 93,7% van de regionale treinen (Nahverkerh) punctueel. Dat is een fractie lager dan het jaargemiddelde van 95,2%. Volgens de ÖBB vervoeren deze 4.200 regionale treinen dagelijks een half miljoen reizigers.

De lange afstandstreinen hadden wel vaker vertraging. Over het gehele jaar reed in 2010 75,7% van de intercity´s punctueel. In december lag dit percentage 4% lager, maar dat komt volgens de ÖBB vooral door vertragingen buiten Oostenrijk. Als vertraade treinen uit het buitenland buiten beschouwing worden gelaten, zou het percentage iets boven de 80% zijn uitgekomen.

De Oostenrijkse spoorwegen zien de punctualiteitscijfers als resultaat van het Winterfit programma. In januari zijn de cijfers overigens verder toegenomen, maar dat komt door het milde weer. Zo reed bijna 98% van de regionale treinen tot nu toe punctueel. Bij lange afstandstreinen komt het percentage op 90% uit.

Foto: Railjet door de sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *