fbpx

Onderzoek naar STS-passage Zwolle

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft een onderzoek ingesteld naar een spoorwisselincident van maandag. Een trein miste toen een stoptonend sein bij de Hanzebrug op het spoor bij Zwolle. Dat meldt ProRail vrijdag.

De bewuste trein reed door nog onbekende reden door het rode licht en reed daardoor even verderop een wissel stuk. De inspectie wil nu weten wat er precies is fout gegaan. Hoelang het onderzoek duurt, is niet bekend.

ProRail probeerde het wissel donderdagnacht te herstellen, maar de werkzaamheden duren langer dan gepland. Volgens het spoorbedrijf is de schade aanzienlijk. De schade bedraagt zeker enkele honderdduizenden euro´s.

Reizigers tussen Dronten, Kampen Zuid en Zwolle worden sinds dinsdag met bussen vervoerd. Naar verwachtingblijft dat zo tot en met dinsdag 10 september. Woensdag 11 september (begin reizigersdienst) verwacht NS de treindienst volledig te kunnen hervatten. De intercity´s Zwolle – Lelystad en verder doorgaand richting Schiphol en Den Haag rijden wel.

(c) Novum