fbpx

Ongeluk op A4 ontregeld treinverkeer Amsterdam – Schiphol

Het treinverkeer Amsterdam – Schiphol is vrijdagochtend stil komen te liggen na een bizar ongeluk op de A4. Inmiddels is er weer zeer beperkt treinverkeer mogelijk vanuit Amsterdam Centraal naar de luchthaven. Vanuit Amsterdam Zuid ligt het treinverkeer naar Schiphol nog stil. ProRail verwacht dat het treinverkeer rond 19.00 uur hervat kan worden hervat.

  • Update: Rond 17:30 uur wordt het treinverkeer weer volledig hervat en zijn de beperkingen voorbij. Rond Leiden wordt het treinverkeer rond 18:45 uur weer hervat.

Op de A4 van Den Haag naar Amsterdam is vrijdagochtend bij Sloten twee vrachtwagens in botsing gekomen met twee personenauto´s. Daarbij is een van de vrachtwagens door de bermbeveiliging en een hek gereden en op het spoor beland.

Er zijn geen slachtoffers gevallen, alle bestuurders zijn volgens de zegsman met de schrik vrijgekomen. Doordat de vrachtauto op het spoor is beland, kwam het treinverkeer omstreeks kwart voor zeven stil te liggen tussen de hoofdstad en de luchthaven. Treinreizigers kregen daardoor te maken met een extra reistijd meer dan een uur.

De truck werd ´s middags van de rails getakeld , maar het herstel van de beschadigde bovenleiding duurt nog voort. NS verwacht dat het treinverkeer rond 19.00 uur weer normaal is.

Sinds elf uur is er tussen Amsterdam Centraal en Schiphol weer zeer beperkt treinverkeer mogelijk. De intercity Amsterdam – Schiphol – Vlissingen kan als enige weer gaan rijden. Tussen Amsterdam Zuid en Schiphol is geen treinverkeer mogelijk. Tussen Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Zuid kunnen treinreizigers per metro reizen. Doorgaande treinreizigers krijgen adviezen om via andere routes te reizen.

Zo kunnen treinreizigers tussen Amsterdam en Breda ook reizen via Utrecht en kunnen treinreizigers tussen Amsterdam en Leiden reizen via Haarlem (update: door storing Leiden niet meer mogelijk). Reizigers vanuit Utrecht naar Schiphol krijgen het advies via Amsterdam Centraal te reizen. 

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
8 maanden geleden

OMG