fbpx

Ook GVB komt met gratis Iphone app

11 mei 2010 11:45

Het Amsterdams Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) heeft dinsdag een iphone app gelanceerd. De gratis app bevalt informatie over de dichtstbijzijnde halte of station, info over actuele stremmingen en omleidingen en een reisplanner. Eerder kwam Connexxion, 9292 OV en de Nederlandse Spoorwegen al met een app, na het succes van de betaalde TREIN app.

Daarnaast geeft de ihone app van het GVB ook informatie over de verkoop- en oplaadpunten voor de OV-chipkaart. Storingen en omleidingen worden zijn weliswaar in de app zichtbaar, maar worden niet verwerkt in de reisplanner. Dat geldt overigens ook voor de app´s van 9292 en Connexxion. Alleen NS en TREIN houden rekening met realtime reisinformatie. 

De GVB wil met de iphone app ook informatie geven aan reizigers die onderweg zijn. "Dat kan ook vanaf elke smartphone via gvb.nl, maar het kan klantvriendelijker. Zo’n 50% van het mobiele internetverkeer richting gvb.nl gaat via de iPhone. Voor deze gebruikers hebben we de GVB app ontwikkeld. Daarnaast zijn we ook bezig met de ontwikkeling van mobiel internet voor andere smartphones inclusief een interactieve lijnennetkaart”, aldus Adrie Bolier, directeur Vervoer GVB. 

De applicatie is ontwikkeld door MoopMobility, die ook de succesvole reisplanner TREIN ontwikkelde.