fbpx

Ook Nederlanders bezoeken InnoTrans

22 sep 2010 15:41

De spoorwegvakbeurs InnoTrans verwacht heeft meer dan 2.000 exposanten en verwacht 100.000 bezoekers. Het is ondoenlijk om alle exposanten te beschrijven. Onze interesse gaat daarom in het bijzonder uit naar Nederlandse exposanten en Nederlandse bezoekers.

Want onder de ruim 2.000 exposanten bevinden zich ook 26 Nederlandse bedrijven. Bijvoorbeeld de Grondmij, Stork Railways Services en Structon. Alhoewel Duits en Engels de voertaal is op de beurs, spreken sommige bezoekers onderling Nederlands. Treinreiziger.nl sprak ze aan en vroeg waarom zij InnoTrans bezoeken.

Wisselverwarming
Eén van de Nederlandse bezoekers is Ronald Molenbroek, bedrijfsleider van Pintsch Aben. "Wij zijn een gerenomeerd leverancier van bijvoorbeeld wisselverwarmingen. Onder onze klanten bevinden zich ProRail, SBB, NSB en DB. In Nederland hebben we de contacten al, maar InnoTrans kan ons buiten Nederland nieuwe klanten opleveren."

Toiletten
Een andere bezoeker is Walter Sparreboom, werkzaam bij Lloyd´s Register Rail. "Ik ben hier voor mijn werk. InnoTrans is goed voor de onderlinge contacten. Want onze klanten zien we niet elke dag. Daarnaast ben ik benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen in de spoorbranche. Net hebben we bijvoorbeeld een trein gezien die naast een toilet had ook een urinoir voor heren had. Dat zijn leuke nieuwe ontwikkelingen om te zien."

Overname
Anton Linssen is ook op InnoTrans, als consultant voor Kema Rail Consulting. "Wij hebben vorig jaar Albas overgenomen. InnoTrans biedt ons de gelegenheid om onder Elbas klanten ook de diensten onder de aandacht te brengen die wij in Nederland bieden. Op de eerste dag was het rustig bij onze stand, vandaag was het drukker. Maar we zijn actief in een niche markt, dus we hoeven ook geen 100.000 bezoekers langs onze stand."

Materieel
Alhoewel NS niet als exposant aanwezig is op InnoTrans, bezoeken medewerkers uiteraard wel de vakbeurs. De medewerkers die wij tegen kwamen wilden alleen weinig kwijt. "We komen hier om treinen te bekijken. Daar wil ik het bij laten", zegt een medewerker.