fbpx
Foto: Rikert Nijkamp

Ook NS bereidt zich voor op Elfstedentocht

08 feb 2012 12:53

Mocht de Elfstedentocht een dezer dagen verreden worden, dan verkopen de Nederlandse Spoorwegen speciale Elfstedentochtkaartjes. Ook worden naar start- en finishplaats Leeuwarden meer en langere treinen ingezet. Dat meldt een zegsvrouw van NS.

Het Elfstedentochtkaartje is drie dagen geldig: de dag van de Elfstedentocht zelf, maar ook de dag daarvoor en daarna. Deelnemers aan de Elfstedentocht krijgen veertig procent korting op het treinkaartje.

In het Radio 1 programma Nu Wakker deed Arriva directeur Anne Hettinga een dringend beroep op de NS om zich te gaan voorbereiden op de Elfstedentocht. Volgens het spoorwegbedrijf ligt er al jaren een draaiboek klaar bij de NS en is vanaf afgelopen maandag een volledig projectteam in touw.

Mocht de Elfstedentocht een dezer dagen worden verreden, dan zal de NS extra en langere treinen richting Leeuwarden laten rijden, heeft het spoorbedrijf woensdag laten weten. Ook in de nachtelijke uren zullen dan treinen naar Leeuwarden gaan. Bij de tocht in 1997 vervoerde de NS 110.000 mensen naar Leeuwarden.

Uit de opmerkingen van Hettinga valt op te maken dat Arriva en NS in elk geval de voorbereidingen niet in overleg doen. Arriva is de vervoerder op de Friese regionale spoorlijnen naar Harlingen en Stavoren.

Foto: Rikert Nijkamp