fbpx
Ski-Thalys, Thalys

Ook vrijdag nog vertraging voor Thalys

14 mrt 2013 17:14

De Thalys zal ook vrijdag nog hinder hebben van het winterweer in Frankrijk. Gemiddeld zullen reizigers 30 minuten langer onderweg zijn dan gebruikelijk. Ook kunnen er treinen uitvallen, met name tussen Brussel en Parijs.

Waarschijnlijk rijden wel alle Thalys-treinen tussen Amsterdam en Parijs, verwacht de redactie van Treinreiziger.nl. Een woordvoerster kon donderdagmiddag niet precies aangeven welke treinen er vrijdag gaan uitvallen. Wel weet ze dat vooral reizigers tussen Brussel en Parijs last zullen hebben van de aanpassingen. Vanaf omstreeks 19:00 uur worden de aanpassingen voor vrijdag gepubliceerd op Thalys.com. 

Sneeuw
De problemen ontstonden dinsdag, toen België en Frankrijk werden overvallen door hevige sneeuwval. Thalys moest toen al snel de treindienst staken. Woensdag werd het treinverkeer hervat, maar met vertragingen. Vrijdag is er geen sprake meer van een negatief reisadvies. Reizigers kunnen nog wel hun ticket omboeken. Kosteloos annuleren kan alleen bij treinuitval.

Eurostar
Vandaag reden de Thalys-treinen van en naar Nederland gemiddeld met 20 tot 40 minuten vertraging. Ook de Eurostar Brussel – Londen had vandaag nog last van vertragingen. Vrijdag lijken er geen aanpassingen meer te zijn voor de Eurostar.