fbpx
Eurostar in de oude huisstijl

Ook zondag geen Eurostar

20 dec 2009 0:15

Ook zondag zal de hogesnelheidstrein Eurostar niet rijden. Vrijdag op zaterdag raakte in een paar uur tijd vier Eurostar-treinen defect. Tweeduizend reizigers moesten een groot deel van de nacht in de trein doorbrengen, terwijl ook de verwarming was uitgevallen. Sindsdien ligt het treinverkeer via de kanaaltunnel zo goed als plat.

Aanvankelijk was het plan dat er zaterdag en zondag een aangepaste dienstregeling zou gaan gelden. Maar dat gaat nu niet door. Alle Eurostar treinen zijn geannuleerd. Zaterdag heeft er slechts één trein van Brussel naar Londen toch gereden.

Staking
Dit weekend zou ook het Britse personeel van de Eurostar staken. Dit zou voor reizigers nauwelijks voor hinder zorgen omdat Belgisch en Frans personeel de diensten zouden overnemen. Weliswaar heeft de staking het treinverkeer niet lamgelegd, maar is er toch geen treinverkeer mogelijk.

De problemen met de Eurostar ontstaan door het grote temperatuurverschil tussen de tunnel en daar buiten. Een technisch defect is de oorzaak. Zondag zullen er wel tests plaats vinden.

Gedupeerde reizigers
Reizigers die gedupeerd worden door de Eurostar problemen, kunnen kosteloos omboeken. De tweeduizend reizigers die vast hebben gezeten in de vier defecte treinen, kunnen ook aanspraak maken op ongeveer 150 euro schade vergoeding en een gratis ticket.