fbpx

Opnieuw even geen treinen rond Schiphol door brandmelding

Op last van de brandweer hebben er maandagochtend korte tijd geen treinen gereden rond Schiphol. Volgens de veiligheidsregio Kennemerland betrof het loos alarm en werd het treinverkeer even na half tien weer hervat.

De melding kwam rond negen uur binnen, waarop het treinverkeer volgens een standaardprocedure werd stilgelegd. Het is al de tweede keer deze maand dat er zo´n melding binnenkomt. Op dinsdag 1 april lag het treinverkeer korte tijd plat door een brandmelding. Ook op 20 maart lag het treinverkeer naar de luchthaven een uur plat vanwege een brandmelding.

Het treinverkeer rond Schiphol wordt boven gemiddeld vaak getroffen door verstoringen. Volgens spoorbeheerder ProRail zou het aantal verwijtbare storingen tussen Schiphol en Hoofddorp juist met 70 procent gedaald zijn. Reizigersorganisaties trekken de cijfers in twijfel. In vergelijking met 2011 worden er in elk geval meer storingen gemeld via de reisinformatiekanalen.

Behalve de storingen zijn er rond Schiphol relatief vaak geplande werkzaamheden. Zo reden er dit weekend geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk en tussen Schiphol en Amsterdam Zuid. Hier wordt gewerkt aan spooruitbreiding, waardoor het treinverkeer rond Schiphol in de toekomst betrouwbaarder moet worden.