fbpx

Opnieuw staking Franse Spoorwegen

Van woensdag 20:00 uur tot en met vrijdag 8:00 uur zullen de Franse Spoorwegen (SNCF) opnieuw staken. Ook bij de Parijse vervoerder RATP wordt gestaakt. De staking is gericht tegen de regering, die de pensioengerechtigde leeftijd wil verhogen van 60 naar 62. 

De Thalys en de Eurostar hebben geen last van de staking. Een aantal TGV´s vanuit Brussel worden ingekort en een enkele TGV naar Nice en Perpignan valt uit. De Artesia services tussen Parijs en Italië rijden geheel niet. Dat geldt ook voor de Elipsos treinen tussen Parijs en Spanje en de Lunea nachttreinen. 

TGV
De TGV´s Lyra (Parijs – Zwitserland) en TGV´s Alleo (Parijs – Duitsland) rijden wel. Binnenlandse TGV treinen rijden eveneens, maar minder vaak. Reizigers moeten rekening houden met uitval van treinen.

Omboeken
Reizigers die hinder vinden van de staking, kunnen hun ticket omboeken, ongeacht tariefvoorwaarden. Wel moeten ze eventueel bij betalen voor een hoger tarief. Kosteloos annuleren kan ook, met uitzondering van de boekingskosten.

Eerdere stakingen
Het is niet de eerste staking in Frankrijk dit jaar. Op 
 27 mei gestaakt werd om dezelfde reden als nu gestaakt. Eerder werd  er vanaf 6 april langdurig gestaakt (ruim twee weken). Verder staakte de SNCF op 3 februari en 23 maart