fbpx

Opnieuw vertraging door koperdiefstal

Treinreizigers moeten dinsdagochtend op het traject tussen Diemen-Zuid en Duivendrecht rekening houden met vertraging door koperdiefstal. Ook tussen Breda en Roosendaal rijden minder treinen door diefstal van koper.

Tussen Roosendaal en Breda rijden pendeltreinen. Doorgaande reizigers moeten in Breda overstappen op de intercity richting Zwolle. ProRail geeft aan dat de verstoring tot ongeveer 12:30 uur zal duren. De vertraging bedraagt 15 tot 30 minuten. 

Tussen Schiphol en Amersfoort worden de intercity´s door de koperdiefstal omgeleid en stoppen niet op Amsterdam Zuid en Duivendrecht. Intercityreizigers moeten ook hier rekenen op 15 tot 30 minuten vertraging. De overlast zou hier echter wel eens langer kunnen duren, ProRail verwacht hier dat de treinen pas rond 16:00 uur volgens schema zullen rijden.

ProRail maakte recent bekend honden te gaan inzetten om koperdiefstal tegen te gaan. Koperdiefstal zorgt steeds vaker voor vertraging en voor schade bij ProRail. In vegrlijking met 2009 steeg in 2010 het aantal keer koperdiefstal met 173%. Dat zorgde voor 170 uur vertraging. De vrees is dat deze stijgende lijn zich ook in 2011 zal voortzetten.

Update 10:02 uur: inmiddels rijden er geen intercity´s meer tussen Amersfoort en Schiphol, prognose is bijgesteld naar 13:00 uur. Reizigers kunnen omreizen via Utrecht. Er rijden inmiddels ook geen intercity´s meer tussen Lelystad en Schiphol, ook naar verwachting tot 13:00 uur. De prognose voor de problemen bij Breda is een uur verkort tot 11:30 uur.

Update 11:37: Er rijden ook minder stoptreinen tussen Weesp en Amsterdam Zuid.