fbpx

Opnieuw werkzaamheden bij Amsterdamse metro

27 mei 2013 19:40

Opnieuw zorgen werkzaamheden bij de Amsterdamse metro voor veel overlast. In de periode van 8 juli t/m 25 augustus is er geheel geen metroverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel. Tot en met 7 juli rijden de metro´s volgens een aangepaste dienstregeling en rijden er in de avond vaak geen metro´s tussen Centraal en Amstel.

Aangepast metronetwerk
De metroroutes zijn per ingang van vandaag tot en met 25 augustus in Amsterdam aangepast. Een overzicht:

  • Metro 54 (Amsterdam Centraal – Gein) rijdt tot en met 7 juli als enige metrolijn z’n normale route. Deze metrolijn rijdt vaker. Van zondag t/m donderdagavond 20:15 uur wordt deze lijn tussen Amsterdam Centraal en Amstel vervangen door pendelbussen.
  • Metro 53 (Amsterdam Centraal – Gaasperplas) rijdt in de gehele periode niet. Reizigers naar Gaasperplas reizen met lijn 50 en 54 (overstappen te Van der Madeweg).
  • Metrolijn 50 (normaal: Gein – Isolatorweg) neemt een deel van lijn 53 over en start in deze periode in Gaasperplas in plaats van Gein. Vanaf Van der Madeweg rijdt de metro via de gebruikelijke route naar Isolatorweg.
  • Lijn 51 (Amsterdam Centraal – Amstelveen Westwijk) rijdt gedurende de werkzaamheden niet vanaf Amsterdam Centraal, maar vanaf Sparklerweg. Reis tussen Amsterdam Centraal en Sparklerweg met lijn 54.

Bussen
GVB zet pendelbussen in als er geen metroverkeer mogelijk is. Dat is tot en met 7 juli van toepassing op iedere zondagavond t/m donderdagavond vanaf 20:15 uur. En vanaf 8 juli tot en met 25 augustus de gehele periode. In die periode rijdt er een pendelbus tussen Amsterdam Centraal en het Amstelstation. Die rijdt onder lijnnummer 59. Ook kan er gereisd worden met de trein, maar daar zijn niet alle GVB-vervoersbewijzen geldig.

Reizen per trein
De volgende GVB-abonnementen zijn gedurende de werkzaamheden ook geldig in de trein (tussen Amsterdam Centraal en Amstel):

  • GVB Only abonnement
  • Sterabonnement (indien geldig in zone 5700)
  • GVB zone-abonnement (indien geldig in zone 5700)
  • Randstad Noord Zone-abonnement (indien geldig in zone 5700)

Andere GVB-vervoerbewijzen zijn niet geldig bij NS. Overige reizigers die gebruik willen maken van de trein moeten in het bezit zijn van een geldig NS-vervoerbewijs.

Derde zomer
Het is inmiddels de derde zomer dat de Oostlijn dicht is wegens werkzaamheden. In de zomer van 2010 en 2011 werd de tunnel ook al afgesloten. De renovatie had volgens de planning in dat laatste jaar al klaar moeten zijn, maar liep vertraging op door onder meer problemen met asbest en omdat er onvoldoende voorbereidingen waren getroffen.