fbpx

Oud burgemeester Londen reist zwart

Ken Livingstone, tot vorig jaar burgemeester van Londen, is betrapt op zwartrijden. Toch wist hij een boete te ontkomen.

De oud-burgemeester reisde van de voorstad Slough naar London Paddington met First Great Western. Het normale kaartje voor deze trip kost 7,50 pond, maar zwartreizigers moeten gewoonlijk op een toeslag van 20 pond rekenen. Ken Livingstone had geen kaartje omdat hij haast had.

Tijdens zijn burgemeesterschap haalde Livingstone fel uit naar proviteurs, maar nu ging zijn kritiek naar spoorwegmaatschappij First Great Western. Volgens Livingstone maakt de spoorwegmaatschappij het moeilijk om een kaartje te kopen. Het bedrijf is volgens de oud-burgemeester bezig de inkomsten uit boetes te maximaliseren en de services bij kaartverkoop te minimaliseren.

Die kritiek wijst zowel First Great Western als de Association of Train Operating Companies van de hond. Een woordvoerder van de laatst genoemde federatie zei tegenover de Londonse media: "De regels zijn simpel. U bent verplicht om een ticket voor de reis die u maakt. Als u niet dan bent u verplicht tot het betalen van een boete."

Toch werd in het geval van Ken Livingstone de boete achterwege gelaten.

Foto: Ken Livingstone in de trein (bron: www.thisislondon.co.uk)