fbpx

OV-chipkaart blijft voorlopig instabiel

25 feb 2012 10:18

Het systeem achter de ov-chipkaart blijft voorlopig instabiel. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag op basis van een uitgelekte interne memo van het bedrijf achter de chipkaart, Trans Link Systems (TLS).

Afgelopen donderdag kampte het systeem met een grote storing. Het saldo kon niet worden opgeladen en producten niet worden opgehaald. In- en uitchecken was wel gewoon mogelijk. Het was niet de eerste storing van het systeem.

Vertrouwelijke memo
"Eind 2011 en begin 2012 hebben we te maken gehad met operationele incidenten die een grote impact hadden", citeert de krant uit de vertrouwelijke memo van directeur Gerben Nelemans. Uit de memo zou blijken dat de verstoringen zo ernstig zouden zijn dat ze een rem vormen op de vernieuwingen van het systeem.

Noodgedwongen uitstellen
Donderdag citeerde nu.nl al uit een vertrouwlijke brief. "Door de aanpassingen in de releaseplanningen wordt een aantal functionaliteiten en diensten later of slechts gedeeltelijk opgeleverd. Andere functionaliteiten en diensten moeten we noodgedwongen uitstellen", stelt Nelemans in de brief.
"Op dit moment wordt exact bepaald welke effecten het bovenstaande heeft op verschillende projecten en verbetertrajecten. In ieder geval weten we nu al dat oplevering van de projecten ‘Betalen voor de vervangende kaart bij melding verlies/diefstal’ en ‘Platform Zakelijk’, per 1 april 2012 niet haalbaar is.´

Kamervragen
GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent liet weten minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) ter verantwoording te willen roepen over het onderwerp.

(c) Novum / foto: (c) Kialna Photography.