fbpx

OV-chipkaart nu ook in de trein bij Veolia

10 okt 2010 20:24

Vanaf 10 oktober kunnen reizigers ook in de treinen van Veolia Transport Limburg gebruik maken van de OV-Chipkaart. Veolia Transport Limburg is actief op de Maaslijn, tussen Nijmegen en Roermond, en op de Heuvellandlijn, tussen Maastricht en Kerkrade.

Sinds medio augustus is reizen met de OV-chipkaart mogelijk in de bussen van Veolia Transport Limburg. Ingaande zondag 10 oktober kan ook in de treinen van Veolia Transport Limburg gebruik gemaakt worden van de OV-chipkaart. De treinen rijden op de Maaslijn, tussen Nijmegen en Roermond, en op de Heuvelandlijn, tussen Maastricht en Kerkrade.

Overstappen
Op de perrons heeft Veolia paaltjes geplaatst waar aan het begin van de reis in- en aan het eind van de reis uitgecheckt dient te worden. Bij een overstap van of naar NS dient de reiziger bij de ene vervoerder in te checken en bij de andere vervoerder uit te checken.

Andere vervoersbewijzen
Voorlopig blijft het ook mogelijk om met de huidige vervoerbewijzen te reizen, zoals de Veolia-dagkaarten, abonnementen en de papieren kaartjes, verkrijgbaar op de stations in de automaten.

Aanpassing communicatiecampagne
Zondag 10 oktober is er een communicatie campagne van start gegaan over het gebruik van de OV-chipkaart in de bussen van Veolia Transport Limburg. In deze campagne wordt niet gecommuniceerd over de mogelijkheid van reizen met de OV-chipkaart in de treinen. Door aanhoudende kleine technische problemen leek Veolia Transport Limburg genoodzaakt de startdatum te moeten uitstellen. Echter de problemen zijn sneller opgelost dan verwacht, waardoor het nu ook in de treinen van Veolia Transport Limburg mogelijk is te reizen met de OV-chipkaart.  De communicatiecampagne wordt in de loop van de week aangepast.