fbpx

Papieren spoorboekje vrijdag in de AKO-boekwinkel

10 dec 2015 9:34

Het papieren spoorboekje van Treinreiziger.nl en Rover, met daarin treindienstregeling 2016, ligt vanaf vrijdag weer in de winkel. Handig, want zondag gaat de nieuwe NS-dienstregeling in.

De oplage van het spoorboekje is dit jaar 10% gestegen in vergelijking met vorig jaar. Toen waren alle vijfduizend exemplaren snel uitverkocht, waardoor sommige reizigers ernaast grepen. “Ieder jaar ontdekken nieuwe reizigers dat er nog een papieren spoorboekje wordt uitgegeven”, aldus initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl. “Veel mensen vinden het handig de dienstregeling op papier te hebben omdat dit een compleet overzicht biedt.”

NS stopte in 2010 met het drukken van papieren spoorboekjes. Treinreiziger.nl en Rover geven sinds 2013 een papieren spoorboekje uit, aanvankelijk met alleen intercity-tijden maar sinds 2014 met het complete overzicht. Daarnaast bevat het spoorboekje onder meer een beschrijving van de grootste wijzigingen in de nieuwe dienstregeling, informatie over NS-abonnementen, adressen van vervoerders en informatie over de OV-chipkaart.

Het spoorboekje is vanaf vrijdag 11 december voor €9,95 te koop bij de AKO en de stationswinkels van Bruna. Ook is het boekje online te bestellen via treinwebshop.nl. Leden van Rover ontvangen in december een coupon waarmee ze het spoorboekje met 50% korting kunnen aanschaffen.