fbpx

Per ICE naar Berlijn

 De ICE is misschien wel de meest comfortabele trein van Europa. De ICE heeft ruime zitplaatsen, lekkere stoelen en allerlei extra services. Vanuit Amsterdam gezien is reizen per ICE naar Berlijn iets langzamer (10 tot 40 minuten langer). Maar sommige regio´s (bijvoorbeeld Arnhem / Nijmegen) kan het reizen per ICE naar Berlijn zelfs sneller zijn. Vanuit Arnhem heeft u een reistijd van 5 uur en 30 minuten naar Berlijn, inclusief een ruimeoverstap in Duisburg.

ICE treinen zijn comfortabel en ruim. In de tweede klas heeft u  een 77 cm beenruimte, in de eerste klas 83 cm! Bij iedere twee zitplekken is er een stopcontact. U kunt gebruik maken van audiokanalen en in sommige rijtuigen ook van videokanalen! Uiteraard hebben de treinen airconditioning, en is er een bar bistro rijtuig aanwezig. In het Bar Bistro rijtuig kunt u een hapje en een drankje nemen. In de eerste klas zijn de stoelen van leer.

In Amsterdam, Utrecht en Arnhem kunt u in de ICE instappen. U moet vervolgens in Duisburg Hbf overstappen. Vanaf Duisburg kunt u per ICE naar Berlijn. De overstaptijd in Duisburg bedraagt tussen de 35 en 65 minuten, dus u hoeft niet bang te zijn dat u uw aansluiting mist. Op het station van Duisburg zijn diverse winkeltjes, waarin u zich in de tussentijd kunt vermaken. Mocht u overigens desondanks toch uw aansluiting missen, of een vertraging van meer dan 60 minuten oplopen? Dan is er een compensatieregeling.

Intercity Berlijn vanaf 39 euro

ICE Berlijn vanaf 49 euro