fbpx

Prestaties Thalys ook in januari onder de maat

De Thalys heeft sinds december moeite om de treinen op tijd te laten rijden. In januari had 35% van de Thalys treinen meer dan 15 minuten vertraging. In december lag dit percentage zelfs op 40%. Ook in februari zal naar verwachting de punctualiteit van Thalys onder druk staan.

Het hoge percentage vertragingen staat in schril contrast met eerdere resultaten. Tot december 2009 waren er gemiddeld 10% van de Thalys treinen vertraagd. In de vooraf gaande jaren lag het percentage vertraagde treinen soms op minder dan 7%. Tussen juni 2006 en juni 2007 bijvoorbeeld. Toen was slechts 6,2% van de Thalys treinen vertraagd.

De problemen in december en januari drukken het punctualiteitscijfer van de afgelopen 12 maanden. Tussen februari 2009 en januari 2010 was 15% van de treinen vertraagd. 

Behalve dat er nu veel treinen vertraagd zijn, zijn er ook nog eens treinen geschrapt. In december en januari gold wekenlang een aangepaste Thalys dienstregeling. Aanleiding was toen het winterweer. Momenteel is de dienstregeling van de Thalys opnieuw sterk aangepast. Nu is een treinongeluk in België de oorzaak. Dit treinongeluk zal er mede voor zorgen dat ook de punctualiteitscijfer van februari lager dan normaal zal zijn.