fbpx
Foto: archief

Primera treinkaartjes: OV-dagkaart € 19 (reizen t/m 28 oktober 2018)

01 jul 2018 19:10

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

UPDATE: Deze actie is niet meer verkrijgbaar. Alternatieven voor een treinreis:

  • NS Dal Dagkaart, geldig buiten de spitsuren: € 19. Hier te koop.
  • NS Dagretour, geldig na 9:00 uur, voor € 20. Hier te koop.

ARCHIEF. Bij Primera kun je tot en met 16 september goedkope treinkaartjes kopen! Voor 19 euro heb je een OV-dagkaart. De OV-dagkaart is niet alleen geldig in de trein, maar ook in de bus, tram en metro. Je mag onbeperkt reizen in de daluren. De reis moet plaatsvinden in de periode t/m 28 oktober 2018.

Alternatief

Wil je kunnen reizen tijdens de avondspits? Dan is het treinkaartje van Primera minder geschikt en kun je beter gebruik maken van het dagretour van de NS Spoordeelwinkel van 20 euro. Bij die actie is bovendien een Whopper-menu bij een Burger King vestiging op het station (uitgezonderd) Schiphol inbegrepen. Bij de Spoordeelwinkel is echter de bus, tram en metro niet in begrepen. Bij Primera is dat wel inbegrepen. Check dus goed de voorwaarden welke actie het beste aansluit bij jouw reiswensen. In dit artikel staan alleen de voorwaarden van de Primera OV-dagkaart.

Wegwerpkaartje: in- en uitchecken

Het Primera treinkaartje is een wegwerpkaartje, waarmee je moet in- en uitchecken. Bij de trein doe je dat per vervoerder. Doordeweeks (maandag t/m vrijdag) mag je niet tijdens de spits reizen (6:30-9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur). Bij NS is het moment van inchecken bepalend of je wel of niet mag reizen. Check je op tijd in? Dan kun je de reis (bij NS) afmaken. (Deze regel is overigens niet van toepassing bij andere acties met e-tickets). In de spits kun je niet wisselen van vervoerder.

Ook geldig in bus, tram en metro

Op zaterdag en zondag zijn er geen tijdsbeperkingen, en kun je de hele dag op pad. Het mooie van de OV-dagkaart is dat je kris kras door heel Nederland kan. Niet alleen met de trein, maar ook met de bus, tram en metro. Of het nu Connexxion, Arriva, GVB, HTM, Keolis of RET is: het maakt niet uit. Bij de trein reis je 2e klas, opwaarderen naar 1e klas is niet mogelijk.

Uitzonderingen

Er zijn echter wel een paar uitzonderingen. Je kunt geen gebruik maken van nachtbussen, speciale bussen voor evenementen en grensoverschrijdende bussen. Ook mag je geen gebruik maken van de waterbus. Zoals gebruikelijk kun je bovendien geen gebruik maken van de Thalys en Eurostar. Uiteraard is de OV-dagkaart alleen binnen Nederland geldig.

Kinderen reizen met een Railrunner

Je kunt het Primera treinkaartje niet combineren met De Treinpakkers of andere acties. Ook kun je de Primera OV-dagkaart niet combineren met de regeling samenreiskorting. Uiteraard kun je wel kinderen met een Railrunner meenemen (of Kids Vrij). Een Railrunner is echter niet geldig in de bus, tram en metro.

Reguliere regels

Daarnaast gelden de reguliere regels. Zo kun je niet ruilen, en betaal je bij gebruik van de ICE of de snelle Intercity Direct (alleen tussen Schiphol – Rotterdam v.v.) een toeslag. Voor alle reguliere Intercity’s, Sprinters en stoptreinen hoef je uiteraard niets bij te betalen. Dat geldt ook voor de Intercity Berlijn (binnen  Nederland).

Dit artikel is gebaseerd op een tip van Wilmer Treurniet, hij krijgt als beloning een cadeaubon voor de NS Spoordeelwinkel. Dit screenshot stuurde hij ons.

0 0 stemmen
Artikel waardering
182 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Margreet
5 jaren geleden

dankjewel voor deze vooraankondiging! vorige keer Geb ik er veel plezier van gehad. Het zijn echt kaartjes waarvan je er meteen een paar moet inkopen omdat ze zoveel mogelijkheden bieden

Estifanos
5 jaren geleden

Dagkaart nodig.

Mehretab
5 jaren geleden

Ik wil graag trein kaartje

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mehretab

Als je deze wilt: ga dan naar de Primera in de verkoopperiode. Treinreiziger.nl verkoopt geen treinkaartjes, we melden de acties die er zijn of komen.

jan
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mehretab

Ik nie.

Beschaafd
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mehretab

ik wil treinkaartje?????? Wat is dat voor een onbeschaafde en domme reactie, sorry hoor. Lees en denk na voordat je reageert, lijkt me beter. En als je geen Nederlands kunt reageer dan in het Engels maar wel met fatsoen. En kun je dat ook niet, reageer dan niet.

hoofdschuddend
5 jaren geleden
Antwoord aan  Beschaafd

over beschaafd gesproken… ik denk dat jij ook wel een lesje in beschaafdheid kan gebruiken!

Dries Molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Beschaafd

geen Nederlands kunt??? Dat is wel de taalgrap van de maand.

Eric Janssen
5 jaren geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Je kunt en en je kan, is allebei goed! http://www.vandale.nl/je-kunt-je-kan#

Maakjenietdruk
5 jaren geleden
Antwoord aan  Beschaafd

Volgens mij schreef deze persoon er “graag” bij. Bovendien vind ik jouw reactie wel behoorlijk intens. Deze persoon doet z’n best Nederlands te schrijven. Misschien wel meer dan jij. Ga eens iets ontspannends doen voor jezelf

marinda
5 jaren geleden

is dit dan tevens een retour??? echt onbeperkt reizen op1 dag..want wij willen met ons gezin naar Scheveningen 9 sept 2000drummers aan zee..dan zu dit ideaal zijn

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  marinda

Het is een dagkaart, je kunt onbeperkt reizen met trein, bus en metro (zie wel de beperkingen in het artikel). Een retour naar Scheveningen en terug is dus ook geen enkel probleem.

Hans Kanters
5 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin Wessels

Met de tram is het maar 1,65 met een ov kaart dat dan weer wel.

Anoniem
5 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin Wessels

Mag de fiets mee? Ik begreep dat je daar een apart kaartje voor moet kopen?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Klopt, voor de fiets moet je een apart kaartje kopen, een dagkaart fiets.

johan II
5 jaren geleden

Wat heb je alle kronkels rond dit kaartje (mogelijke misverstanden in gebruik) weer helder uit de doeken gedaan en gevoelsmatig gladgestreken, Treinreiziger.nl!

Echt grote complimenten.

De conducteurs, CEO’s en ambtenaren etc van OV in Nederland mogen je ook wel de Blije OV-medewerkerprijs geven want je bespaart ze veel nodeloos tijdverlies aan misverstanden met klanten.

Ben toch nieuwsgierig:
Heb je ook inkomsten van vervoerbedrijven of overheden?
Heb je inmiddels medewerkers, of is Treinreiziger.nl een eenmansbedrijf?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Dank voor het compliment, Treinreiziger.nl is een eenmansbedrijf. Van overheden heb ik geen inkomsten, wel adverteert meestal de NS Spoordeelwinkel, en bij sommige acties adverteert NS. Helaas niet bij allen. Maar het contact met vervoerders, en bijzonder NS is goed. Uiteraard zijn de marges anders in een sector waarbij er geen concurrentie is. Je moet dan denken aan een klikvergoeding van een paar cent.

Lysa
5 jaren geleden

Net als vorige reactie vind ik het fantastisch om zo helder en uitgebreid te zien wat de mogelijkheden zijn van deze actie.wat mij wel opvalt is dat sommige het niet goed lezen en dan vragen stellen die ook als antwoordt al benoemd zijn in je uitleg.
Bedankt treinreiziger.nl

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Lysa

Dankjewel voor het compliment. Inderdaad zien we soms reacties waar we weinig mee kunnen, of dingen die al in de tekst staan. Ik snap wel dat sommige dingen verwarrend kunnen zijn (bij ene actie – wegwerpkaartje – inchecktijd bepalend, andere actie niet. Of: ene keer niet voor 9:00 uur geldig, andere keer wel voor 6:30u).

johan II
5 jaren geleden
Antwoord aan  Lysa

Dat sommige mensen ‘het niet goed lezen’ ligt niet aan die mensen.

Besef dat OV bijzonder ingewikkeld is, en dat het voor mensen die er niet mee vertrouwd zijn, onbewust angst oproept. Wat mentaal blokkeert. Niet voor niks zijn automobilisten bang voor OV.

Bijvoorbeeld alle regels, vervoermiddelen, doelgroepen en uitzonderingssituaties die in dit artikel over een simpel Primera kaartje zijn opgesomd (>>25 stuks), dat blokkeert onbewust velen.
En dan lijkt het alsof ze niet gelezen hebben, maar het is in werkelijkheid vaak een ‘bevriezingsreactie’ door onbewuste paniek/overload. Heel goed dat ze toch gewoon hun vraag stellen.

Vind het keer op keer weer ontroerend, dat Hildebrand, en ook lezers als Erwin Wessels, geduldig elke reactie serieus neemt, en vriendelijk antwoordt zonder enig oordeel of ergernis.
Voor mij een inspiratie in het leven.

stokbosveen
5 jaren geleden

Dat het zo ingewikkeld gemaakt is komt door de ov-bedrijven zelf. Dat zijn feitelijk aparte koninkrijkjes die o zo bang zijn geld mis te lopen als de reiziger slechts 1x hoef in te checken (aanvang reis) en slechts 1x hoef uit te checken (besteming bereikt). Vooral als er in die reisroute overgestapt dient te worden, al dan niet naar een andere vervoerder.

En verder zou het goed zijn als de regels voor elk actiekaartje hetzelfde zijn. Ongeacht e-ticket of wegwerpkaartje. Dus niet in de trein tijdens de spitsuren. Zal al veel misverstanden wegnemen.

johan II
5 jaren geleden

Inderdaad Hildebrand, bij telefonie en luchtvaart zijn er veel verschillende tarieven e.d. (‘complex’).

Het produkt zelf is echter helder en eenvoudig: bellen of vliegen kan iedereen zonder voorkennis (zelfs automobilisten, haha). En daar draait het om.

Dat voordeel heeft OV niet.

Kaartjes zijn bij OV daarnaast ook geheel verweven met de reis, inchecken/uitchecken etc, met vele kansen op gedoe, bijv. al door de ondoorzichtige tijdsrestricties. Ze dragen dus ongemerkt bij aan de complexiteit/onzekerheid van het produkt (de reis) zelf.

Dat speelt niet bij Telefonie (na aanschaf heb je je kaartje niet meer nodig, kun je gewoon bellen/internetten) en ook veel minder bij Luchtvaart. Daar staat de complexiteit van de tarieven los van (het plezier van) de reis.

(En is die tariefcomplexiteit slechts wat het bedoeld is: een ordinaire maar verder onschuldige melkkoe.
Bij OV is ingewikkeld kaartjesontwerp niet onschuldig, want maakt reis ingewikkeld, en voor velen dus onbewust angstig).

Je zou het inderdaad de OV-sector kunnen verwijten, die bijna spreekwoordelijke ingewikkeldheid ervan, evenwel is dat net zoiets als lezers verwijten dat ze je heldere teksten niet kunnen innemen.
Je kan mensen niet verwijten dat ze niet zien wat ze niet zien (inderdaad, zelfs de verder zonder twijfel hoogst briljante OV-sector niet).

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

@Johan en Hildebrand, dank voor jullie positieve reacties over mij.

Ik ben in de eindredactie gekomen omdat ik het leuk vind en graag anderen help. En dat kan ik op deze manier perfect :). Maar ik zal ook eerlijk zeggen: af en toe denk ik wel eens bij een reactie: “Kan je niet lezen? Het staat duidelijk in het artikel vermeld.” Maar dat laat ik in mijn reactie dan niet merken. Mijn reactie helpt de vraagsteller en daar gaat het om.

anoniem
5 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Betaald parkeren is soms ook best ingewikkeld….
… komen dan ook klachten over!

Anoniem
5 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Mag ik wel voor 9 uur de bus en metro pakken.ik wil om half 10 de trein pakken.methet jaartje van primavera

anoniem
5 jaren geleden

Geachte meneer/mevrouw,

Via “www.nsextra.nl” komen ook regelmatig aanbiedingen voorbij, je moet je echter er wel registreren met een persoonlijke OV-Chipkaart.

Met vriendelijke groet,

{naam op verzoek verwijderd}

Jaime Prijden
5 jaren geleden
Antwoord aan  anoniem

Sorry, verkeerde draadje.

Linda Vroezing
5 jaren geleden

Fantastische actie ! Eindelijk weer een kaart waar ze niet alles van je willen weten, niet hoeft te printen en direct is te gebruiken. Daar kunnen de grootgrutters en Kruidvats in Nederland nog wat van leren.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Linda Vroezing

Kruidvat heeft normaliter ook wegwerpkaartjes waar ze niet alles willen weten en die je niet hoeft te printen… Betreffende bijvoorbeeld Hema en AH heb je helemaal gelijk.

Wouter
5 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin Wessels

Bij de AH zijn het vaak ook wel wegwerpkaartjes.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter

Afwisselend volgens mij. Dank je voor de correctie.

Patrick
5 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter

Die acties heb ik tot nu toe nooit gezien. Heb ik zelf dus ook niet goed research gedaan?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Linda Vroezing

Wat ik vooral mooi vind aan deze actie is dat dit kaartje ook geldig is in bus, tram en metro. Een dergelijke actie is er maar zelden.

Wouter
5 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin Wessels

Het is inderdaad jammer dat zo’n actie niet vaker in het jaar is. Heb hier best wel wat meer voor over.

Patrick
5 jaren geleden
Antwoord aan  Linda Vroezing

Kruidvat was juist de enige die nog wegwerpkaartjes verkopen. Sterker nog, nog een stuk goedkoper dan die van Primera (variërend van 12,99 tot 15,99). Eerst je research doen voordat je oordeeld 😉

Heb er van de zomer veel plezier ana gehad.

Wil
5 jaren geleden

Complimenten voor dhr.Hildebrand.
Kan ik voor een treinvertrek van 9.01 al inchecken om 8.55 ?

Hui
5 jaren geleden

Ja dat kan, maar ook niet eerder dan 8.55

Wouter
5 jaren geleden

Er wordt gezegd dat de kaart enkel in Nederland geldig is. Geldt voor Weener en Leer(Ostfr) met Arriva een uitzondering?

John
5 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter

Normaal gesproken kan je met de dagkaart Nederland tot Leer komen. Heb ik geregeld gedaan. De lijn Groningen-Leer wordt door Arriva gereden. In Leer station staat dan ook een OV-chip in en uitcheck paal

Bob
5 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter

Volgens mij kan je probleemloos mee naar Leer en Weener, inclusief bus 620 tussen beide plaatsen.

René Gerhards
5 jaren geleden

Twee jaar geleden ben ik met dit kaartje nog met Connexxion lijn 50 naar Gent in België geweest. Deze lijn valt gewoon onder het Nederlandse OV-tarief. Is er nu dan expliciet vermeld dat er niet over de grens gereden mag worden?

johan II
5 jaren geleden

Denk niet dat TLS/OV Chipkaart deze voordeelkaartjes zo verfijnd en slim programmeert dat het kaartje de sporadische buslijnen naar Duitsland of België (met een gewoon busnummer als Connexxion lijn 50, of Arriva naar Leer) eruit vist, en je daar niet kunt in/uitchekcen.

Die kans is simpelweg miniem (ook al staat het bij de voorwaarden). Wellicht wel als het een buitenlandse vervoerder betreft die die lijn rijdt, al betwijfel ik ook dat.

Anders is het met Waterbus. Dat is simpelweg een andere vervoerscategorie (vgl metro of tram), daar kun je echt niet in//uitchecken.

Bob
5 jaren geleden

Hallo,

volgens mij is het zo, dat als je van ma t/m vr. voor 06.30 of voor 16.00 incheckt, je de reis in de spitsen gewoon kunt uitrijden. Denk er wel aan, dat wanneer je uitcheckt voor 09.00 dan wel 18.30 je moet wachten met verder reizen tot 08.55 of 18.25. Klopt dat?

Marije
5 jaren geleden

Ik vond de info die er staat eigenlijk tegenstrijdig. Eerst staat er dat je niet in de spits mag reizen en daarna staat er dat bij NS het moment van inchecken bepalend is. Mag ik nu wel of niet in de spits reizen als ik voor 6:30 incheck?

Janneke 1
5 jaren geleden

Bob en Marije, je mag inderdaad (als je voor de spits incheckt) in de spits reizen. Maar als je tijdens de spits van vervoerder moet wisselen (bv van NS naar Arriva) kan je uitchecken,maar pas na de spits verder reizen.

bOB
5 jaren geleden
Antwoord aan  Janneke 1

Dank voor de info, mijn vraag is goed beantwoord

Inge
5 jaren geleden

Mijn dochter moet op een vrijdag in oktober naar Eindhoven. Klopt het dat als ze om half 4 op de trein in Groningen stapt, ze gewoon naar Eindhoven mag met dit kaartje??

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Inge

Ja, al heb ik wel eens gehoord dat iemand een boete had gekregen, dat werd achteraf door de klantenservice kwijt gescholden. Het wordt niet expliciet vermeld, maar NS heeft tot nu toe altijd met wegwerpkaartjes dit is toegestaan.

johan II
5 jaren geleden

Ja, spannend he, er kunnen altijd dit soort verrassingen zich voordoen.

Bereid je dochter maar voor: wees een en al glimlach, vaderlandslievend, betaal vriendelijk het belachelijke bedrag, aai de conducteur over zijn bol (hij kan het ook niet helpen). Een fooi geven hoeft niet. Staand Wilhemus aanheffen mag wel (niet in de Stilte coupé)

Fijn is dat het beleid van klantenservice van NS tegenwoordig bijna standaard corrigerend is, en ook snel terugstort. Voor degene die de tijd en moeite neemt te bellen. Wereld van verschil met vroeger.

johan II
5 jaren geleden
Antwoord aan  Inge

Ja, ze kan nog de intercity van 15:48 in Groningen nemen, dan kunt u haar om 18:44 ophalen op Eindhoven Centraal.

Tussen 16:00 en 18:25 kan ze niet inchecken, ervoor en erna gewoon wel.

johan II
5 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Vraag aan Hildebrand: Stel de Inge’s dochter checkt om 15:50 in (voor 16 uur), mist dus ook net die intercity van 15:48.

Dan zou ze volgens de regels (“moment van inchecken is bepalend”) gewoon de volgende intercity van 16:18 kunnen nemen.

De vraag is: klopt dat?

Kan me voorstellen dat een conducteur die enig eer in zijn/haar werk stelt dat te gortig vindt, die weet immers hoe laat de trein vertrokken is uit Groningen. Zie de stoom al uit zijn/haar oren komen, zwaar en afstompend beroep hoor.

Zelf zou ik trouwens ook het te beschamend vinden om zo gebruik te maken van gaten in het ontwerp.
Alleen al uit respect voor de conducteurs en natuurlijk voor het volle pond betalende medereizigers, opgevouwen staand op het balkon tussen vouwfietsen, oksels en patat.

Janneke 1
5 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Johan, jij geniet echt van je treinreizen, he? En antwoord op je vraag, als ik .smorgens incheck en naar een station reis zonder poortjes check ik gewoon niet uit en ga later terug zonder in te checken, want dat heb ik dan al gedaan.Is nooit een probleem.Je zit tenslotte ingecheckt in de trein en daar gaat het om. Daarbij 9 van de 10 keer komt er niet eens een conducteur langs.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

De formele regels zijn: inchecktijd bepalend en binnen 30 minuten na inchecken moet de reis aanvangen. Maar uh ik heb het idee dat als je een examen ticketvoorwaarden doet, dat 85 procent slaagt maar de rest niet.

AJB
5 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Ergens heeft u natuurlijk wel een punt. Maar dat er, relatief, zo weinig reismogelijkheden zijn is wel een beperking die de NS zelf, noodgedwongen, oplegt. Als iemand voor een activiteit in Groningen is, en pas om tien voor vier op het station kan geraken lijkt het mij overdreven om tot half zeven te moeten wachten. Er wordt immers gewoon voldaan aan de regels van het kaartje en het inchecken. Anders zouden mensen ook niet om vijf voor negen of vijf voor half zeven moeten inchecken of de reis buiten de spits af (moeten kunnen) maken.

Overigens zou ik in dit specifieke geval, voor mijn eigen gemoedsrust, de tussenliggende sprinter nemen, ook maakt dat de reis zelf minder comfortabel

AJB
5 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Daarnaast schept NS de werkomstandigheden voor haar personeel en hadden mensen die het volle pond betalen zelf ook deze dagkaart kunnen aanschaffen. Zelf ben ik niet zo een hele grote fan van dit soort acties (al begrijp ik de bestaansreden wel natuurlijk) en zou ik liever gewoon altijd hetzelfde (iets lager) bedrag betalen. Zolang dit soort acties zich voordoen zal ook ik deze zo gunstig mogelijk voor mijzelf willen gebruiken.

Anoniem
5 jaren geleden

Kun je ook met dit kaartje reizen op de HOV-lijnen naar Zeeland?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Ja, ik zou niet weten waarom niet.

Anoniem
5 jaren geleden

Bij een andere actie werd de lijn naar Zierikzee uitgesloten.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Ok, dat is bij mij niet bekend, dat vorig jaar de bus naar Zierikzee niet mee deed

johan II
5 jaren geleden

Sorry, verkeerde plekje.

Hildebrand, is er een manier om eigen vergissingen te verwijderen?

Ingrid
5 jaren geleden

Kan ik in de website deze kaartjes kopen of moet ik naar de winkel?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Ingrid

Waarschijnlijk alleen in de winkel

santi
5 jaren geleden

Deze treinkaartjes zijn geldig
ook voor metro, bus, tram alleen op zaterdag of zondag of geldig ook voor
doordeweeks?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  santi

Ook doordeweeks zijn ze geldig in bus, tram en metro. Alleen wel buiten de spitsuren (ochtend- EN avondspits).

In het weekend kan je de hele dag onbeperkt reizen met trein, bus, tram en metro.

Tay
5 jaren geleden

Mag ik ook met de bus van Rotterdam centraal naar de ferry in Europoort ??

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Tay

Ik ken die bus niet, als het een RET-lijnbus is, dan kan dat.

Marjan
5 jaren geleden

De bus naar de RET ferry is vervangend vervoer voor de afwezige trein (of binnenkort metro-)lijn naar Hoek van Holland Haven. Het treinkaartje hoort daar zeker geldig te zijn. De ferry zelf echter niet; daarvoor moet je altijd apart betalen of een strippenkaart aanschaffen. Maar het is zeker een aanrader voor een leuk tochtje (bij laag water inclusief zeehondjes kijken).

AJB
5 jaren geleden

Overigens wel opmerkelijk slechtere voorwaarden dan vorig jaar? Twee euro duurder en een maand korter geldig?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  AJB

Vrijwel elk treinkaartje is dit jaar (na jarenlang gelijke prijzen) duurder geworden. In dit geval inderdaad 2 euro. De reisperiode is 3 weken korter.

Mattheus
5 jaren geleden

Goedendag Treinreiziger.nl, waarom zijn er zoveel regels omtrent OV-dagkaart? Ik vind dat de OV-dagkaart het volgende moet uitzien: van maandag tot vrijdag gewoon voor 6.30 uur of na 9.00 tot de volgende morgen 6.30 uur, zaterdag en zondag gewoon gehele dag tot 0.00 uur. Dan wordt iedereen hier blij neem aan.

Neele Roza
5 jaren geleden

Wordt het niet eens tijd dat Treinreiziger.nl alle oude, dus onbruikbare meuk, verwijdert van de site? Scheelt een heleboel ergernis wanneer je denkt een leuke deal te maken en het kan niet meer omdat het een jaar geleden speelde. Gewoon alleen de lopende acties vermelden lijkt me zinvoller.

Ria Nieuwenburg
5 jaren geleden

ik wil zowel met de Arriva trein als met de NS en daarbij m’n fiets meenemen. Kan ik dan toe met éénmalig de fiets bijboeken? of moet ik dan voor Arriva en NS apart betalen voor de fiets…

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Ria Nieuwenburg

Een dagkaart fiets is geldig in zowel de NS-treinen als in treinen van andere vervoerders.

Houd er wel rekening mee dat je de fiets alleen buiten de spits mag meenemen (de werkelijke tijd is bepalend) en dat er speciale ruimte voor de fiets in de trein aanwezig en vrij moet zijn.

Meer info vind je hier: https://www.ns.nl/producten/onbeperkt-reizen/p/dagkaart-fiets

Ron
5 jaren geleden

Is de inchecktijd ook bij bus/tram/metro bepalend? Als ik bijvoorbeeld door de week voor 6.30 uur incheck bij NS en bij overstap op bus check ik om 8.00 uur in bus in, is dat mogelijk?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Ron

Ik weet het niet zeker, maar ik verwacht wel dat ook bij bus, tram en metro de inchecktijd bepalend is. Maar zo heel veel zal je daar niet aan hebben, omdat je bij iedere overstap bij bus/tram/metro moet uit- en inchecken (en inchecken mag dus niet tijdens de spits). Dus kan je alleen de rit in de bus/tram/metro waar je aan het begin van de spits zit afmaken.

In het voorbeeld dat je noemt, wil je om 08:00 uur na een overstap inchecken in de bus, en dat mag dus sowieso niet.

Suzanne
5 jaren geleden

Het is inderdaad duurder, en ook nog eens niet in de spitsuren geldig. Die van vorig jaar was dat wel, ik kon daarmee naar Den Haag voor de studie, met trein en bus vóór 08.00.
Dus voor mij niet gunstig on dit jaar aan te schaffen. Erg jammer.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Suzanne

Vorig jaar waren de spitsbeperkingen exact hetzelfde. Dat is niet gewijzigd. Inchecken was toen niet om 8:00 mogelijk, nu ook niet.

tonnie gildhuis
5 jaren geleden

geld de spitsbeperking ook voor de bus ?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  tonnie gildhuis

Ja

Anoniem
5 jaren geleden

Kun je ook met lijn 19 tussen Breda en Hulst reizen? Dan stap ik dus niet uit in België.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Kees
5 jaren geleden

Kun je bij aanschaf van zo een ticket bij primera, gelijk kiezen voor een ticket met toeslag voor de ice rotterdam-schiphol airport?

Anoniem
5 jaren geleden
Antwoord aan  Kees

De ICE rijdt tussen Amsterdam en Arnhem. De InterCity Direct neemt u dan van Rotterdam naar Schiphol. Een extra toeslag voor deze reis kunt u niet bij de Primera kopen. Deze kun je wel eenvoudig online kopen. Inchecken (met een andere OV-chipkaart) bij een toeslagzuil bij het vertrek kan ook.

Kees
5 jaren geleden

En is de ticket óók geldig op de connexionbus van schiphol naar amsterdam?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Kees

Ja.

Monique Aardenburg
5 jaren geleden

Hallo, ik wil samen graag met vrienden naar Walibi flight nights. (Dit duurt tot 23:00) Ik woon zelf ver weg en als we dan savonds naar huis willen gaan moeten we dus eerst nog de bus hebben richting station Harderwijk. De kans zit er dan in dat het al 12 uur savonds is geweest al komen we aan bij het station.. geldt dan de dagretour alsnog voor de bus & trein daarna of is dit dan niet meer mogelijk ?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Monique Aardenburg

Het is ook geldig na 0:00 uur, tot uiterlijk 4:00 uur. Maar: let op, de laatste treinen en bussen rijden vaak al veel eerder. Dus als je pas na 23:00 uur weg gaat, weet ik niet of jij je eindbestemming wel haalt.

Henny
5 jaren geleden

Kun je het kaartje ook upgraden naar 1e klas? Zo ja, wat kost het dan?

Anoniem
5 jaren geleden
Antwoord aan  Henny

Neen, dat staat duidelijk in het artikel.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Dat kan inderdaad niet.

Umar
5 jaren geleden

Heeft de Treinticket van de Primeractie ook beperkingen mbt daluren in metro,bus en tram als in de trein?

Anoniem
5 jaren geleden
Antwoord aan  Umar

Heb je het artikel überhaupt gelezen?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Umar

Ja, overal.

Patrick
5 jaren geleden

Ik durf ditt kaarje niet zo snel te kopen. Als Kruidvat ineens met wegwerpkaartjes komt ergens eind september, begin oktober, dan kan je achteraf nog 5 euro goedkoper reizen en heb je spijt van je 19 euro.

17 oktober ga ik naar een concert in Tivoli Utrecht, dus het is gokken. Met dit kaartje ben je dan 5 euro goedkoper uit dan in totaal, maar met een kruidvatkaartje gaat er meestal nog eens wat vanaf.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Patrick

Los Kruidvat kaartje zal zeker ook 16 euro kosten, als je er meer koopt kan dat (soms) dalen naar 14 euro (bij 3 stuks of meer). Hier zit echter ook de bus, tram en metro bij. Zelf geef ik in Rotterdam al snel 1,60 euro uit om naar het station te komen. Als ik op mijn plaats van bestemming dan ook nog eens de bus neem, en op de terugreis idem, dan heb ik die paar euro extra al snel volledig of bijna volledig extra. Ik vind 19 euro voor heel het OV geen slechte prijs, maar goed, meningen verschillen.

Wouter
5 jaren geleden
Antwoord aan  Patrick

Als je alleen gebruik maakt van de trein dan vind ik dit inderdaad een duur treinkaartje. In sommige gevallen (trajecten) heeft de Spoordeelwinkel goedkopere acties.

Mocht je ook gebruik willen makken van bus, tram en metro dan vind ik deze actie weer erg goedkoop (ook al was de actie vorig jaar 2 euro goedkoper).

Het ligt er dus echt aan wat je wensen zijn en wat je voor bus, tram, metro en trein individueel betaald.

joepie
5 jaren geleden

Is het kaartje in de bus ook pas na 09.00u geldig?

joepie
5 jaren geleden

Is het kaartje van Primera in de bus ook pas na 09.00u geldig?

joepie
5 jaren geleden

Ik heb het antwoord al.

Mariska
5 jaren geleden

Als ik om 6 uur incheck….. op een 2.5 uur reis…. kan ik deze dan ongestoord uitrijden, of moet ik halverwege als nog een andere ticked kopen (door de weekse dag)

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mariska

Ja, bij NS wel. Je kunt niet in de spits van vervoerder wisselen. Het is wel eens gebeurd dat een conducteur toch iemand heeft beboet die tijdig had ingecheckt, de NS klantenservice heeft dat daarna opgelost.

Alwin
5 jaren geleden

Ja, bij de NS geldt het moment van inchecken. Voor 06.30 uur inchecken, betekent de hele rit genieten van dit kaartje.

Noelle
5 jaren geleden

Zijn de kaartjes van de primera ook geldig bij vallei?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Noelle

Ja, ook tussen Amersfoort – Barneveld – Ede-Wageningen op de Valleilijn (Connexxion).

Hehe
5 jaren geleden

He he eindelijk weer ns een normaal kaartje ipv die onhandige e-tickets!

Bert
5 jaren geleden

Als je een tocht over de Afsluitdijk wil maken is dit een goedkoop kaartje. Een enkele reis van Leeuwarden naar Alkmaar kost al €17,50.

Carl van de Wouw
5 jaren geleden

Gelden de daluren voor deze kaart ook voor Bus, Tram en Metro, of kan ik bijv. om 08:00 uur al in de tram stappen om naar het station te reizen, om daar dan vanaf 09:00 een treinreis te beginnen?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Carl van de Wouw

De daluren gelden ook voor bus, tram en metro.

Joanna
5 jaren geleden

Zijn de kaartjes van de primera ook bus 400 /401 Eindhoven Station en Eindhoven Airport

Michael
5 jaren geleden

Als ik om 6.20 incheck in Nijmegen mag ik dan de reis afmaken volgens de tweet. Hoe zit het met overstappen? Moet de reis in hetzelfde treinstel afgemaakt worden of mag ik in de spits ook overstappen? (onder opnieuw uit en in te checken uiteraard omdat het om dezelfde vervoerder gaat).

Joanna
5 jaren geleden

Zijn de kaartjes van de primera ook bus Hermes 400 /401 Eindhoven Station en Eindhoven Airport

Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl
5 jaren geleden
Antwoord aan  Joanna

Ja. Ik zie geen reden waarom niet. Dit is gewoon openbaar vervoer, en valt niet onder de uitzonderingen.

sanne
5 jaren geleden

klopt het dat ik dus om 15.30 zeg maar in kan checken in deventer en dan gewoon naar Amsterdam kan reizen? en dan daar weer uit checken? bij evt overstap hoef je niet in en uit te checken toch?

Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl
5 jaren geleden
Antwoord aan  sanne

klopt

karin
5 jaren geleden

dus je kan in- en uitstappen waar je wilt in Nederland? je hoeft geen bepaald traject te kiezen?

tineke dek
5 jaren geleden

graag zou wij (2 personen) 30 september naar Nunspeet gaan vanaf Den Haag Centraal.
Hoeveel zijn wij kwijt per 2 retourkaartjes?

Hildebrand treinreiziger.nl
5 jaren geleden
Antwoord aan  tineke dek

Dit kaartje is 19 euro, 38 euro zijn dus twee kaartjes. Te koop bij primera.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  tineke dek

En als je ook wilt kijken naar andere opties dan deze dagkaart van Primera: vul hier de gegevens in van je reis en je ziet alle mogelijkheden: https://www.treinreiziger.nl/prijsvergelijker/