fbpx

ProRail: excuses voor spoorproblemen

05 feb 2012 17:14

Spoorbeheerder ProRail biedt excuses aan voor de problemen op het spoor van de afgelopen dagen. Een woordvoerder erkent tegenover de NOS dat het niet altijd goed gaat bij extreem weer en noemt de situatie heel vervelend.

Met name vrijdag en zaterdag waren er grote problemen op het spoor. Zowel vrijdag als zaterdag was Utrecht geruime tijd slecht bereikbaar. Maar ook op andere plaatsen moesten treinreizigers rekening houden met grote vertragingen. Zondag zijn er relatief weinig problemen. Uit voorzorg is de dienstregeling echter wel aangepast. Dat zal ook maandag het geval zijn. (Zie: Overzicht nooddienstregeling).

Zowel NS als ProRail balen van de spoorchaos die vrijdag en zaterdag ontstond. NS Reizigers directeur Ingrid Thijssen vond het echter een lastige vraag of het spoorbedrijf ook excuses moest aanbieden, omdat vooral de infrastructuur het begaf. Het spoorbedrijf zegt zichzelf wel verantwoordelijk te voelen voor de problemen. Als reizigers onkosten hebben gemaakt, kunnen ze die declareren.

NS en ProRail doen er alles aan om de komende dagen een nieuwe spoorchaos te voorkomen. Zo hebben NS en ProRail zoveel mogelijk personeel opgeroepen. Ook voor de komende dagen is extra personeel ingepland. ProRail en NS hebben daarom alle verloven ingetrokken. Mochten er treinen kapot gaan, dan staan er zes dieselloc´s klaar om de treinen snel te kunnen wegslepen.