fbpx

PvdA bezorgd om kosten treinkaartje Thalys

04 okt 2013 13:42

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Openbaar Vervoer) moet er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de prijs van een treinkaartje voor de Thalys zo laag mogelijk uitvalt. Dat zei PvdA-Tweede Kamerlid Duco Hoogland vrijdag.

Hij wil van Mansveld weten of er echt zo veel verschil in prijs is tussen de Thalys en de inmiddels uitgevallen Fyra. Hoogland ondekte via De Telegraaf dat een Thalys kaartje naar Brussel tot 40 euro duurder kan uitpakken dan een ticket voor de Fyra zou hebben gekost. "Het verschil in kosten tussen de Beneluxtrein en de Thalys is wel heel groot nu´´, aldus Hoogland, die Kamervragen heeft gesteld.

Een flexibel treinkaartje naar Brussel kostte op de dag van vertrek bij Fyra 39 euro (Fyra Jump-On). Bij de Thalys kost een treinkaartje Amsterdam – Brussel op het laatste moment 79 euro.

Hoogland vindt dat er een uiterste inspanning gedaan moet worden om de prijs van het kaartje naar beneden te halen, ondanks dat hij ook begrijpt dat een kaartje voor een hogesnelheidstrein nu eenmaal duurder is. "Ik hoor graag van de staatssecretaris of ze bereid is om in overleg te gaan.´´

Mansveld (ook PvdA) zei na afloop van de ministerraad dat er verschillende tarieven zijn voor de kaartjes voor de Thalys. "Het is al divers. Het werkt net als bij vliegvakanties. Als je eerder boekt, is het goedkoper.´´ Uit een brief van Mansveld aan de Tweede Kamer blijkt dat het tariefsysteem van Thalys ongewijzigd blijft. Thalys topman Franck Gervais bevestigde dit gisteren tijdens een interview aan Treinreiziger.nl.

(c) ANP