fbpx

PvdA en ChristenUnie willen meevaller A4 gebruiken voor spoor

De aanbestedingsmeevaller bij de aanleg voor de A4 Midden-Delfland moet volgens ChristenUnie en PvdA beschikbaar komen voor het opwaarderen van de spoorlijn Den Haag-Rotterdam-Dordrecht. Daarvoor pleiten beide partijen vrijdag.

Arie Slob (ChristenUnie): ´Ook na de bouw van de spoortunnel in Delft blijft dit traject een groot knelpunt. Hierdoor kunnen nieuwe stations als Rotterdam Stadionpark en Schiedam Kethel niet worden geopend en kunnen niet alle treinen 6x per uur rijden. Bij de plannen voor de A4 is altijd beloofd dat ook het knelpunt op het spoor zou worden opgelost. Nu de weg honderden miljoenen goedkoper wordt aangelegd is het niet meer dan logisch een deel van dit geld in het spoor te stoppen.´

ChristenUnie en PvdA pleiten er voor de flessenhals in het spoor rond Schiedam te verdubbelen. Kamerleden Arie Slob en Jacques Monasch hebben hiervoor een amendement ingediend bij de begroting voor Infrastructuur en Milieu die de komende week in de Tweede Kamer wordt behandeld.

Slob Wijst er verder op dat ook in het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) de frequentie Leiden – Dordrecht op vier keer per uur blijft steken, terwijl op andere trajecten de frequenties worden opgewaardeerd naar iedere tien minuten een trein.

Foto: Tweede Kamerlid Arie Slob op het station (bron: ChristenUnie)