fbpx
Foto: Stefan Verkerk

PvdA: frequentie IC-direct niet te snel verhogen

PvdA Tweede-Kamerlid Duco Hoogland maakt zich vanwege de hoge uitval bij Intercity direct zorgen over de aangekondigde frequentie verhoging voor Intercity direct. Die trein zou per half december ieder kwartier moeten gaan rijden tussen Rotterdam en Amsterdam.

Hoogland wees erop dat op sommige momenten 20 procent van de Intercity direct-treinen uitvalt. "Ik vraag mij daarom af of een frequentieverhoging wel verantwoord is", vroeg het Kamerlid aan staatssecretaris Dijksma (PvdA). Hoogland zou het liefst eerst zien dat de dienstverlening van Intercity Direct betrouwbaar wordt, voordat de frequentieverhoging wordt gerealiseerd.

Dijksma begreep de zorgen van Hoogland maar wees erop dat NS over de dienstregeling gaat en dat het spoorbedrijf maatregelen neemt om de betrouwbaarheid te verbeteren. NS heeft overigens zelf eerder erkend dat bij de introductie van de extra treinen in eerste periode de uitval nog verder kan stijgen.

De Intercity direct rijdt sinds deze maand drie keer per uur tussen Amsterdam en Rotterdam, twee treinen gaan er vervolgens door naar Breda. Overigens houdt NS nog een kleine slag om de arm wanneer de vierde trein erbij komt. De bedoeling is per ingang van de dienstregeling 2016, maar als dat niet lukt moet de frequentieverhoging uiterlijk in het voorjaar van 2016 worden gerealiseerd. De dienstregeling 2016 gaat al half december in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *