fbpx
Foto: Jan Oosterhuis / CC BY-SA 3.0

Qbuzz adviseert: geen CoronaMelder tijdens werk

19 okt 2020 12:12

OV-bedrijf Qbuzz adviseert buschauffeurs om de vorige week gelanceerde app CornaMelder tijdens het werk uit te schakelen. Dat schrijft het bedrijf in een intern bericht aan buschauffeurs, waar onder andere RTV Noord inzage in heeft gehad.

Niet automatisch ziek melden

“Tijdens jouw werkzaamheden ben je afgeschermd van andere mensen door de maatregelen die al zijn genomen (achter instappen, afscherming van voorste stoelen, afgesloten cabine, mondkapje verplicht voor de reizigers etc.). Bluetooth herkent deze afscherming niet. Je kunt er daarom voor kiezen om zolang je aan het werk bent de bluetooth van jouw device uit te zetten”, aldus Qbuzz in de interne mailing.

Wie wel de bluetooth aan laat, moet zich niet automatisch ziekmelden bij een melding. “Zonder klachten kun je gewoon werken in de afgeschermde omgeving die Qbuzz biedt.” De vervoerder benadrukt dat chauffeurs uiteindelijk zelf bepalen of ze de app CornaMelder gebruiken.

Interne mailing Qbuzz

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Baardstaart
3 jaren geleden

Advies lijkt me duidelijk en terrecht. Wel is het zo dat de Coronamelder zich meld als je 10 a 15 minuten met een in 1,5m heb gestaan/gezeten of beter gezegd bluetooth contact kan maken met een andere telefoon.

Over de valse meldingen die de app door dit soort situaties kan genereren is iets waar zeker aandacht voor moet zijn. Een ander aspect is dat je naast iemand zit, die latent Corona heeft en nog een Nokia 3310 (app werkt hier niet op) op zak heeft of dat mensen om welke redenen geen app op hun telefoon hebben staan.

Johan
3 jaren geleden

Met de toon die Qbuzz aanslaat zou je denken dat ze alleen 12-minners in dienst hebben. Volstrekt respectloos.

Annemiek
3 jaren geleden
Antwoord aan  Johan

Blijkbaar is dat in het OV noodzakelijk. Kijk maar naar NS. Op de stations klinkt al weken om de vijf minuten het dringende advies om mondkapjes te dragen op perrons. Toch vertikten de gastheren/-dames van NS dat massaal. Op het station waar ik meestal vertrek (Groningen HS) werden de mensen van Arriva, die wel mondkapjes droegen, gewoon uitgelachen door de NS’ers. Pas nadat al het personeel met standplaats Groningen telefonisch was benaderd door de teamleiders, droeg het NS-personeel vrijdagochtend ineens toch de mondkapjes. Je bent toch werkelijk te dom om te poepen als je dat al niet begrepen had na al die dringende oproepen. Houd het maar op niveautje Jeugdjournaal, want dat niveau ontstijgt er geen eentje.