fbpx

Regionaal busvervoer fors duurder door verdwijnen strippenkaart

26 okt 2009 12:13

Wie in de regio Arnhem / Nijmegen een enkele reis in de bus koopt moet tegenwoordig fors in de buidel tasten, meldt reizigersvereniging Rover. Vooruitlopend op de komst van de ov-chipkaart zijn de kleine strippenkaarten in de bus verdwenen en vervangen door RITkaarten, die al snel 25% duurder zijn. De RITkaarten zijn volgens reizigersvereniging Rover al snel 25% duurder.

Ook mag er niet mee worden overgestapt op een andere bus. "Een reiziger die met twee verschillende bussen moet reizen heeft dus twee RITkaartjes nodig, wat de reis fors duurder maakt", meldt Rover.

De duurdere kaartjes ontmoedigen volgens ROVER het gebruik van het openbaar vervoer. De vereniging wil dat de kleine strippenkaarten weer terugkomen in de bus.

Een kleine twee weken geleden kondigde de Stadsregio Amsterdam een onderzoek aan naar goedkopere alternatieven voor een enkele reis met de OV-chipkaart in de hoofdstad. Ook hier waren de buskaartjes fors duurder geworden, waarna de gemeenteraad in september een motie aannam waarin de prijsstijging ´buitenproportioneel en weinig klantvriendelijk´ werd genoemd.Dit nieuwe vervoersbewijs kan de reiziger niet alleen meer kosten maar geeft ook geen recht op overstappen. Reizigersvereniging ROVER vindt de prijsstijging exorbitant. Bovendien vindt ROVER dat de RITkaarten pas ingevoerd moeten worden als de ov-chipkaart volledig in gebruik is genomen. ROVER roept de stadsregio daarom op de kleine strippenkaarten weer in de bus aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *