fbpx

Reizigers Arriva zeggen "ja" tegen internet in de trein

12 apr 2009 0:13

Uit onderzoek dat Arriva onder ruim 1.100 reizigers heeft uitgevoerd blijkt dat treinreizigers van Arriva tevreden zijn over de internetfaciliteit op het traject Leeuwarden – Groningen. Samen met ProRail en KPN is Arriva op 9 februari gestart met de proef ”Online in de trein”. Op het traject Leeuwarden-Groningen kan door de pilot succesvol via een stabiel breedbandig netwerk geinternet worden. De proef zal tot nader berichtgeving verlengd worden. In het onderzoek worden het initiatief en de service goed gewaardeerd. Ook zijn de reizigers zeer tevreden over de kwaliteit van het netwerk.

Bijna 80% van de reizigers is bekend met de pilot “Online in de trein”, waarvan ruim 33% ook daadwerkelijk gebruik heeft gemaakt van deze faciliteit. Met name de frequente reiziger is regelmatig online. De resultaten zijn voor Arriva een bevestiging dat zij op het goede spoor zit om de treinreis comfortabeler te maken.

Voor de bedrijven is het nog te vroeg om conclusies te trekken. De komende twee maanden worden ook andere toepassingen getest om de veiligheid in de trein, op en rondom het spoor te optimaliseren. Denk hierbij aan het live bekijken van camerabeelden vanuit de trein en controlecamera’s langs het spoor.

Minister Eurlings gaf deze week aan dat hij het belangrijk vindt dat reizigers in de trein gebruik kunnen maken van internet. Het reizen per trein wordt daardoor nog aantrekkelijker. In een aantal treinen op het traject Leeuwarden – Groningen is dit nu dus al tijdelijk mogelijk. 

Foto: SBB