fbpx

Reizigers enthousiast over NS Try Out Festival

29 okt 2009 16:18

Gisteren was het zo ver: de start van het NS Try Out Festival op station Leiden. Vier dagen lang worden reizigers verrast met theater, muziek en literatuur. Daarnaast kunnen zij leren hoe je de lekkerste cappuccino maakt, welke make-up het beste bij hen past en hoe
je door een work-out zorgt dat je fit blijft.

Het is tot nu toe goed toeven op Leiden. De reacties van de reizigers liepen uit een van: “wat leuk!” tot “hier snakt de wereld toch naar!”. Er waren dan ook wel degelijk mensen die besloten een treintje later te pakken. En terecht, want dit was er allemaal te beleven: ’s Ochtends vertrok de beautytrein om mensen gratis van een make over te voorzien. Op het grote scherm kon je verrassende korte films aanschouwen, voorzien van live muziek. Op de perrons en in de trein van Leiden naar Amsterdam Centraal waren theatervoorstellingen en het daverende optreden van de stille fanfare zorgde voor hilarische taferelen. Literatuur liefhebbers konden luisteren naar Maarten ’t Hart die voorlas uit eigen werk.

Voor de kinderen was er een uitgebreid programma. Zo was er de sprookjesstudio, waar ze zelf getekende animaties konden maken en kon je je laten mooi maken als een echte prinses in de hal. Voor wie echt iets nieuws wilde uitproberen was er donderdag de BEMOVED koffiemachine. Dit innovatieve apparaat kun je bedienen door de juiste bewegingen te maken. Sensoren vangen je beweging op en dan wordt vervolgens een cappuccino of espresso voor je gemaakt. Het traditionele ambacht van het maken van een echte cappuccino of latte macchiato is dagelijks te leren bij de barrista masterclass.

En dan is het festival nog niet eens op de helft: Vanavond kan men de try out in het Volkshuis van Oeroeg door Willem Nijholt op groot doek volgen. In de hal zal 3fm live serious talents uitzenden. Zaterdag komen Mook en de 3J’s en voor de meeste masterclasses is nog maar beperkt ruimte. Kom dus naar Leiden Centraal met een treintje eerder, om vervolgens een treintje later te pakken.