fbpx

Reizigersvereniging Rover verliest veel leden

29 mei 2012 8:27

Rover heeft sinds 2003 ruim een kwart van haar ledenaantal verloren. Had de organisatie in 2003 nog 7500 leden, nu zijn dat er 5500. Door de terugloop mist de reizigersorganisatie niet alleen contributie, maar moet de organisatie het ook doen met minder vrijwilligers. Dat meldt dagblad Sp!ts dinsdag.

"De afname lijkt vooral te wijten aan vergrijzing van onze achterban, maar de crisis zorgt ook dat meer mensen opzeggen", zegt woordvoerster Sanne van Galen in de krant. In sommige provincies is amper nog een vertegenwoordiger. "In heel Flevoland hebben wij bijvoorbeeld maar één vrijwilliger." Rover heeft in haar ledenbestand maar weinig jongeren.

Rover krijgt nu nog een ton subsidie, maar of en hoeveel subsidie de vereniging in 2013 kan opstrijken moet nog worden vast gesteld. Wel bevestigt een zegsvrouw bij het ministerie tegenover de krant de meerwaarde van Rover en zijn belangrijke positie in de openbaar vervoerssector.

In 2011 meldde OV Magazine dat de vereniging vreest om haar subsidie te verliezen, daarom wilde de organisatie de werkgroep ledenwerving nieuw leven inblazen. Geld voor een grote ledenwerfcampagne heeft de organisatie echter niet.

Ook collega-organisatie Voor Beter OV draait op vrijwilligers, maar accepteert in tegenstelling tot Rover geen subsidies van politiek of vervoerders.