fbpx

RET directeur neemt in juni na 12 jaar afscheid

Na een periode van 12 jaar stopt RET directeur Pedro Peters op 1 juni als algemeen directeur. Onder zijn leiding wist het Rotterdamse ov-bedrijf steeds beter te presteren. Ook in 2016 groeide de waarderingscijfers weer.

Het Rotterdamse bedrijf heeft de afgelopen 12 jaar voorop gelopen met innovaties. Zo sloot in 2009 als eerste de ov-chipkaartpoortjes. Eind 2014 maakte het bedrijf als eerste reizen op rekening voor alle reizigers mogelijk, iets wat bij veel andere bedrijven nog steeds niet kan. Ook begon het bedrijf als eerste met een loyaliteitsprogramma om reizigers te belonen.

Volgens redacteur Hildebrand van Kuijeren is het vertrek van Peters een verlies voor de sector. “Peters is een aanjager voor verbetering en innovatie. Dat heeft de ov-sector nodig, want anders laten innovaties te lang op zich wachten” zegt Van Kuyeren. Door OV-Magazine werd Peters in 2014 met twee anderen in het zonnetje gezet als “ov-enthousiasteling”.

Voordat Peters bij de RET aan de slag ging werkte hij bijna zes jaar als directeur bij het voormalig Utrechtse vervoersbedrijf GVU.