fbpx

RET opent duurzame remise bij Beverwaard

15 aug 2011 20:58

Aan de zuidelijke stadsgrens van Rotterdam is de afgelopen twee jaar gewerkt aan de nieuwe remise en werkplaats Beverwaard. De remise is gebouwd van duurzame materialen, de trams worden gewassen met opgevangen hemelwater.

En ook de grond waarop de remise staat wordt optimaal benut. Op de remise heeft de gemeente Rotterdam namelijk een P+R terrein gerealiseerd, dat plaats biedt aan 500 auto’s. Bij de remise zelf werkt de buitenverlichting op zonne-energie. Ook wordt er gebruik gemaakt van 512 energiepanelen, deze zorgen in de zomer voor verkoeling en in de winter voor verwarming. Volgens de RET wordt de remise internationaal als voorbeeld gezien.

De nieuwe remise werd vandaag officieel in gebruik genomen door Mevrouw Baljeu, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam, meneer Boonzaaijer, voorzitter deelgemeente IJsselmonde, en Pedro Peters, algemeen directeur RET. Met de opening van de nieuwe remise, is de oude remise Hilledijk per 21 augustus overbodig.

In de remise vindt ook het onderhoud aan alle tram plaats. De onderhoudsplaats is speciaal ingericht op de nieuwe RET trams, die een gelijkvloerse instap hebben. Veel techniek van deze trams zit niet onder, maar boven het voertuig.