fbpx

Rheingold-trein ook naar Papenburg

20 jun 2014 19:00

Opnieuw komt de Rheingold naar Nederland, en opnieuw op initiatief van Railpromo. Dit keer voor een treinreis naar Papenburg. De treinreis start in Blerick en rijdt vervolgens via onder andere Eindhoven, Utrecht, Amersfoort, Deventer en Hengelo. In Papenburg behoort een rondleiding op de Meyer-scheepswerf tot de mogelijkheden. Een retourtje wordt aangeboden vanaf 99 euro. De reis vindt plaats op 26 juli 2014.

De treinreis is niet alleen interessant voor spoorwegliefhebbers, maar ook voor families die er een dagje tussen uit willen en de Meyer-scheepswerf willen bezoeken. 

De treinreis zelf is al een belevenis op zich. Naast een gezellig barrijtuig maakt ook één van de beroemde panoramarijtuigen van de historische Rheingold uit 1962 deel uit van deze trein. Vanuit de comfortabele zitplaatsen in een glazen koepel geniet u van een uitzonderlijke blik op de voorbijtrekkende omgeving onder het genot van een hapje of een drankje.

In Papenburg is er zeven uur de tijd om het historische stadje te bezoeken. Railpromo biedt ook een uitgebreide rondleiding door de werf van Meyer aan, de grootste binnenwerf van Duitsland en één van de modernste ter wereld. Hier is te zien hoe de imposantste cruiseschepen worden gebouwd. Wie gebruik wil maken van de rondleiding, betaalt 15 euro per persoon extra. Dat is inclusief vervoer naar de scheepswerf.

Groepen kunnen tegen een gereduceerd tarief eigen coupés voor maximaal zes personen reserveren. Een eigen eerste klasse-coupé kost 495 euro. Dat is gelijk aan de prijs van vijf losse tickets. Op Treinreiziger.nl kunt u een treinkaartje voor de reis naar Papenburg bestellen.


Dienstregeling en vertrekstations 26 juli 2014
Blerick (± 06.30 uur)
Deurne (± 06.45 uur)
Helmond (± 06.50 uur)
Eindhoven (± 07.00 uur)
‘s-Hertogenbosch (± 07.25 uur)
Geldermalsen (± 07.40 uur)
Utrecht C. (± 08.00 uur)
Amersfoort (± 08.15 uur)
Apeldoorn (± 08.40 uur)
Deventer (± 09.00 uur)
Almelo (± 09.30 uur)
Hengelo (± 09.45 uur)

  • Let op! Afwijkingen tot een half uur zijn mogelijk. De precieze vertrek- en aankomsttijden staan op het ticket. De aankomst in Nederland is afhankelijk van uw opstapstation in de loop van de avond.