fbpx

Rotterdam krijgt betere zomerdienstregeling van RET

06 jun 2013 9:58

De Rotterdamse vervoerder RET laat deze zomer de metro vaker rijden. Ook een aantal trams zal deze zomer vaker rijden dan vorig jaar. Bovendien wordt de zomerdienstregeling met een week verkort, zodat deze nu ook echt aansluit bij de schoolvakanties. De uitgebreidere dienstregeling is mogelijk doordat de vervoerder efficiënter is gaan werken. Dat heeft RET donderdag bekendgemaakt. 

Tussen Rotterdam Centraal en metrohalte Slinge reed vorig jaar eens per 7,5 minuut een metro. Deze zomer rijdt de metro op dit traject iedere vijf minuten. In de spits gaan er ook meer metro´s rijden naar Spijkernisse. Vorig jaar reed metrolijn D daar slechts eenmaal per kwartier. Nu wordt de frequentie in de spits verdubbeld.

Meer trams
Ook sommige trams gaan vaker rijden, bijvoorbeeld de tram naar Beverwaard (lijn 23) en naar de Esch (lijn 21). Daar gaat de tram in de zomer nu iedere 10 minuten rijden, in plaats van ieder kwartier. 

Blij
Algemeen directeur van RET Pedro Peters is blij met de aanpassing: “Goed nieuws dat we onze service zo weer verder kunnen verbeteren. Door deze seizoensaanpassingen kunnen we het vervoersaanbod beter afstemmen op de schoolvakanties en minder reizigers, maar tegelijkertijd de reizigers die wel gebruik maken van het openbaar vervoer, toch goed blijven bedienen.” De aanpassing van de zomerdienstregeling wordt uitgevoerd op initiatief en binnen budget van RET. De stadsregio Rotterdam heeft het initiatief goedgekeurd.