fbpx

Rover eist ingrijpen bij ProRail

02 feb 2015 12:14

Reizigersvereniging Rover eist dat de Raad van Commissarissen van ProRail ingrijpt bij het bedrijf na de tweede grote systeemstoring in Utrecht binnen enkele weken. Ook reizigersorganisatie Maatschappij voor Beter OV eist ingrijpen bij ProRail.

Op 22 januari lag het treinverkeer rond Utrecht enige tijd ook compleet stil. Dat kwam door een storing in het computernetwerk van ProRail. Rover vindt het onaanvaardbaar dat een technische storing een zo extreme impact kan hebben. "De processen en systemen van ProRail zijn er kennelijk niet op toegerust om deze mega-effecten te voorkomen, ondanks de inrichting van een nieuw coördinatiecentrum (OCCR) enkele jaren geleden", meldt de reizigersorganisatie.

Eerder op de ochtend stelde Maatschappij Voor Beter OV al dat er bij ProRail ingegrepen moet worden. "Opnieuw is ProRail-Utrecht getroffen door een megastoring. Voor ons is dit onaanvaardbaar. Staatssecretaris Wilma Mansveld dient nu in te grijpen. De situatie is
zo ernstig dat hiermee zelfs niet kan worden gewacht tot het aantreden van de nieuwe ProRail-directeur", meldt voorman Rikus Spitshorst.

Rover vindt dat de Raad van Commissarissen als toezichthouder op de directie aan zet zijn. “Dit is geen incident meer, het is een structureel probleem”, stelt Rover-voorzitter Arriën Kruyt. “Het is nu hoog tijd om direct in te grijpen bij de ICT-afdeling van ProRail. Doormodderen is geen optie.” Rover wil een antwoord op de vraag hoe herhaling wordt voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *