fbpx

Rover klaagt bij Inspectie over volle treinen Almere Buiten

Reizigersvereniging Rover dient een klacht in bij de inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) over volle treinen tussen station Almere Buiten en Amsterdam Centraal/Schiphol. Sinds het afschaffen van de intercitystop op Almere Buiten krijgt Rover een aanhoudende stroom klachten binnen via het meldpunt dienstregeling 2013.

Per 9 december 2012, met het ingaan van de nieuwe NS-dienstregeling, stoppen er geen intercity’s meer op station Almere Buiten. Reizigers op dit drukke traject krijgen hierdoor te maken met een lagere reisfrequentie en dus minder capaciteit. Doordat er ook vaak te korte treinen worden ingezet richting zowel Amsterdam Centraal als Schiphol is het capaciteitsgebrek vaak nijpend.

Rover heeft meldingen ontvangen van reizigers die onwel worden in de drukke trein, achter moeten blijven op de perrons of hun stop op Almere Poort missen omdat dit station bij grote drukte soms zomaar wordt overgeslagen. Volgens Rover kan deze situatie niet veilig zijn voor de reiziger, daarom heeft Rover de Inspectie verzocht de situatie te onderzoeken en handhavend op te treden.

Rover wil dat er zo snel mogelijk meer materieel wordt ingezet op de trajecten vanaf Almere Buiten en dat NS de intercitystop herstelt. NS is dat vooralsnog niet van plan.