fbpx

Rover kwaad op Eurlings vanwege misleidende Kamerbrief

06 sep 2010 23:01

Eurlings heeft de woede van Rover op zijn hals gehaald doordat hij in een Kamerbrief over de OV-chipkaart schrijft dat hij zijn besluit heeft genomen na overleg met consumentenorganisaties. Daarmee wekt de minister de sugestie dat de consumentenorganisaties hebben ingestemd met zijn plannen. In werkelijkheid ziet Rover juist grote problemen rond de OV-chipkaart. 

Eurlings schreef de Kamerbrief na kritische Kamervragen van de SP. In antword op de vragen meldt Eurlings onder andere dat het afschaffen van het retourtarief bij NS gebeurd na consultatie van consumentenorganisaties. Hij vermeldt hier niet bij dat deze consumentenorganisaties hier een negatief advies op gaven. “De OV-chipkaart kent nog vele problemen en wij proberen keer op keer hier aandacht voor te krijgen”, aldus Rover, “en nu doet de minister het voorkomen alsof wij overal mee hebben ingestemd”.

De minister wekt de indruk dat men het volste vertrouwen kan hebben in de ov-chipkaart omdat alle betrokken partijen handelen in het belang van aantrekkelijk OV. Rover neemt nadrukkelijk afstand van de woorden van Eurlings. “Juist bij de OV-chipkaart hebben wij gemerkt dat de praktijk er vaak anders uitziet en dat de belangen van de afzonderlijke partijen uiteindelijk de doorslag geven”, aldus Rover in de brief aan de minister.