fbpx

Rover: permanente storingsploeg ProRail op Schiphol nodig

Rover wil dat ProRail de treinstoringen rond Schiphol aanpakt. Dat moet volgens de reizigersorganisatie via een permanente storingsploeg die paraat moet staan op de luchthaven. Schiphol is een belangrijk knooppunt. Niet alleen voor reizigers naar de luchthaven, maar ook voor doorgaande treinreizigers.

Donderdagochtend brak er weer een seinstoring uit op Schiphol. Storingen komen regelmatig voor rond het vliegveld. Gevolgen voor reizigers naar Schiphol kunnen zeer groot zijn: bij het missen van een vliegtuig komt de reiziger voor zeer grote kosten te staan die de vervoerder wettelijk niet hoeft te vergoeden.

Uit eerder onderzoek van Rijdendetreinen.nl en Treinreiziger.nl bleek dat trajecten rond Schiphol vaker dan gemiddeld last hebben van verstoringen. Een woordvoerder van Schiphol wees er toen op dat steeds minder mensen met het openbaar vervoer naar de luchthaven komen. Terwijl Schiphol juist wil dat meer mensen kiezen voor het OV. 

Rover klaagt overigens niet alleen over de vele storingen rond Schiphol. “De reizigers raken er gestoord van dat ProRail zijn infrastructuur niet onder controle heeft”, stelt Rover. De reizigersvereniging wil dat ProRail tenminste op Schiphol de gevolgen van de slechte infra aanpakt door een permanente storingsploeg op het vliegveld te stationeren.