fbpx

ROVER: studenten worden door NS misleid

16 jul 2012 22:39

Reizigersvereniging ROVER is boos op de NS over de ´misleidende informatie´ die het bedrijf via omroepberichten op stations aan studenten geeft. Volgens de vereniging doet de NS alsof studenten in de vakantieperiode moeten in- en uitchecken om met korting te reizen, terwijl dit niet verplicht is.

In de zomermaanden mogen studenten niet gratis met de trein, maar krijgen ze wel veertig procent korting met hun studenten-reisproduct. De NS herinnert studenten daaraan door op stations om te roepen dat ze op saldo reizen en ´moeten denken aan het in- en uitchecken´. ROVER interpreteert dit als eis om in en uit te checken.

Studenten hoeven niet per se met hun chipkaart te reizen, maar kunnen ook gewoon een papieren treinkaartje met korting kopen, benadrukt ROVER. "In dat geval moet de student juist niet in- en uitchecken, want dan betaalt hij dubbel."

De reizigersorganisatie heeft de NS per brief dringend verzocht de informatievoorziening onmiddellijk aan te passen. De vereniging wil dat studenten het hele verhaal kennen, omdat zij bij het in- en uitchecken duurder uit kunnen zijn door een dubbel opstaptarief bij reizen met meerdere vervoerders. Studenten klagen er volgens ROVER bovendien over dat ze opeens verplicht saldo op hun kaart moeten laden om de borg bij het inchecken te betalen. Het minimale bedrag dat voor studenten op de kaart moet staan is zes euro.