fbpx

ROVER verwacht grote problemen studentenchipkaart

16 mrt 2010 11:59

ROVER roept studenten die ten onrechte nog geen OV-Studentenchipkaart bezitten op een schadevergoeding te vragen aan de Dienst Uitvoering Onderwijs. De reizigersvereniging verwacht grote problemen als studenten vanaf dinsdag 16 maart verplicht met de chipkaart moeten reizen.

Het OV-Loket krijgt nog dagelijks tientallen klachten binnen rond de studentenkaart. Bovendien vervalt op 16 maart de geldigheid van de tijdelijke chipkaart: de tijdelijke oplossing voor chipkaartloze studenten.

Nog steeds geen chipkaart ontvangen, een kaart met verkeerde pasfoto, problemen met het wisselen van week- naar weekendkaart, onjuiste informatievoorziening en van het kastje naar de muur gestuurd worden: het zijn inmiddels bekende klachten die het voor veel studenten onmogelijk maken per 16 maart op de chipkaart over te gaan. Ook studenten die voor 1 maart een tijdelijke chipkaart hadden ontvangen staan deze dag weer voor gesloten poortjes.

Maar ook studenten die wel een chipkaart bezitten hebben het moeilijk: veel conducteurs weten niet hoe zij het studentenreisrecht moeten lezen en wijzen studenten ten onrechte de deur. 

Veel studenten klagen over de enorme reiskosten die zij moeten maken bij het gebrek van een werkende chipkaart. ROVER roept chipkaartloze studenten die ten onrechte nog geen (vervangende) kaart hebben ontvangen daarom op een schadevergoeding aan te vragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Dit is mogelijk via internet maar bij veel studenten is dit onbekend.