fbpx

Rover: Voordeelurenkaart van NS wordt teveel uitgekleed

De voordeelurenkaart wordt te veel uitgekleed, dat vindt reizigersorganisatie Rover. Aanleiding is de versobering van de samenreiskorting. Houders van een voordeelurenkaart mogen vanaf 1 januari geen reizigers meer in de middagspits meenemen met korting.

Over de versobering van de samenreiskorting krijgt de reizigersvereniging veel klachten. Die geldt overigens niet alleen voor houders van een voordeelurenkaart, maar ook voor alle andere vaste klanten van NS.

“Dit betekent in de praktijk dat mijn kortingskaart nu ook gereduceerd wordt tot dalurenkaart, omdat mijn echtgenote en ik veelal samen reizen”, klinkt één van de vele klachten bij Rover. “Ik reis al bijna tien jaar met mijn zoontje op de vrijdagmiddag met een meereiskaartje,” klinkt een andere klacht, “nu mag dat niet meer op vrijdagmiddag en moet ik voor hem plots het volle pond betalen! Dan kan ik beter de auto nemen.” 

Volgens Rover hebben veel reizigers het idee dat de voordeelurenkaart langzaam wordt uitgekleed. Wanneer zij bij NS klagen over het eenzijdig inperken van de abonnementsvoorwaarden, krijgen zij het advies dan maar het abonnement op te zeggen. 

Een woordvoerder van NS benadrukt dat er voor de houders van de voordeelurenkaart zelf niets verandert. "Wie een voordeelurenkaart heeft mag gewoon in de middagspits blijven reizen met korting, alleen medepassagiers mogen dat straks niet meer", zegt Eric Trinthamer. Hij merkt daarbij op dat medepassagiers nog wel korting krijgen als er even voor vier wordt ingecheckt.

De maatregel staat los van de problemen met volle treinen, maar indirect wordt het hiermee wel minder aantrekkelijk om in de spits met een medepassagier te reizen. Iets wat NS niet slecht uit komt, gezien de volle treinen in de spits.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nel Ordelman
3 jaren geleden

Ik vind dat je niet meer tussen 16.00 uur en18.30 uur met je voordeeluren keuzedagen van af 1 januari mag reizen terug gedraaid moet worden. Er zijn inmiddels veel minder reizigers in de treinen omdat veel mensen thuis werken. Ik ben dan ook van plan om mijn voordeeluren abonnement op te zeggen.