fbpx

Rutte: busbedrijven moeten geweld tegengaan

(Novum) – Busbedrijven moeten meer doen om geweld tegen chauffeurs te bestrijden. Dit schrijft VVD-leider Mark Rutte in een open brief aan de bestuurders van busbedrijven Veolia, Connexxion en Arriva. Rutte roept deze bedrijven op om hun werknemers beter te beschermen en ze meer te steunen als ze met geweld te maken hebben gehad.

De fractievoorzitter van de VVD zegt na gesprekken met chauffeurs ´geschrokken´ te zijn van wat zij te vertellen hadden. Zo zouden buschauffeurs die beroofd of mishandeld zijn in hun vrije tijd aangifte moeten doen, en zouden zij het signalement van geweldplegers of overvallers niet mogen verspreiden onder collega´s omdat dit tot onrust op de werkvloer zou leiden. Hij wil dat busbedrijven ´vierkant achter – of liefst vóór´ de eigen chauffeurs gaat staan.

"Wij kunnen als politiek wel met oplossingen komen, maar als busbedrijven niet beginnen met onvoorwaardelijk voor, naast en achter hun mensen te staan, lossen we de problemen zeker niet op!", aldus Rutte, die hieraan toevoegt dat hij de daders van geweld tegen chauffeurs wil ´aanpakken tot ze scheel zien´.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *