fbpx

Schip vast onder spoorbrug: Treinverkeer Leiden – Alphen gestremd

13 aug 2014 13:24

UPDATE – Tussen Alphen aan den Rijn en Leiden Lammenschans rijden woensdag geen treinen door een beschadigde spoorbrug. Er zit een schip vast onder de brug, meldt ProRail. De brug heeft flinke schade en er kunnen voorlopig dan ook nog geen treinen over.

Het vaartuig kwam rond kwart voor elf vast te zitten tijdens het sluiten van de brug, zegt een woordvoerder van de spoorbeheerder. De provincie Zuid-Holland, die verantwoordelijk is voor de bediening van de brug, onderzoekt wat precies is gebeurd.

ProRail is de schade nog aan het inventariseren, maar kon meteen al zien dat er ´best wel wat schade is´. "We willen over een uur of twee proefdraaien en dan zien we pas echt hoe groot de schade is", zei een woordvoerder rond 13.00 uur. "Pas als de brug omhoog is kunnen we bijvoorbeeld zien of hij uit het lood is."

Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een halfuur tot drie kwartier, meldt NS. Tussen Leiden Lammenschans en Alphen aan den Rijn rijden bussen. Reizigers tussen Leiden Centraal en Utrecht Centraal kunnen omreizen via Den Haag. Het is onduidelijk hoe lang de stremming zal duren. Aanvankelijk was de hoop dat de problemen rond half één opgelost zouden zijn.

Update
De treinen konden rond halfdrie ´s mdidags weer gaan rijden.

(c) Novum. Foto: Deze Amsterdamse spoorbrug was in 2012 wekenlang defect. (c) Marcel Kouwenhoven