fbpx

Schoonmakers houden zitactie op station Utrecht

16 mrt 2010 18:48

tag

(Novum) – Vierhonderd schoonmakers houden dinsdag sinds 16.00 uur een zitactie op het centraal station van Utrecht. De bedoeling is volgens FNV Bondgenoten dat ze worden afgelost door collega´s totdat grote opdrachtgevers zoals de NS concrete toezeggingen doen voor een betere cao.

De schoonmakers voeren al maanden actie voor een betere cao. "Daar word je moe van, dus dan ga je zitten", zegt bestuurder Ron Meyer.

Met de schoonmakers die bij FNV Bondgenoten werken, is een afspraak gemaakt. De bond had in deze een dubbelrol als opdrachtgever en belangenbehartiger. Met zichzelf heeft de bond nu afgesproken de eisen van de schoonmakers in te willigen. De schoonmakers gaan er woensdag weer aan de slag. "Andere bedrijven die genoeg hebben van de staking kunnen eenzelfde contract afsluiten", zegt Meyer.

De werkgevers hebben de vakbonden opnieuw uitgenodigd om de onderhandelingen te heropenen, maar Meyer heeft daar weinig vertrouwen in. "Wij gaan hier pas weg als er concrete toezeggingen zijn en die zijn er niet."