fbpx

Schoonmakers starten acties voor meer loon

25 jan 2010 21:35

(Novum) – Schoonmakers starten zaterdag in Amsterdam met een reeks acties. Ze richten zich hierbij op de schoonmaakbedrijven en op opdrachtgevers als Schiphol en NedTrain, dat het onderhoud van treinen regelt. Dat meldt FNV Bondgenoten maandag. Om wat voor acties het gaat, wil de vakbond nog niet zeggen. "Het is nog een verrassing."

De vakbond had de werkgevers van de schoonmakers een ultimatum gesteld, dat maandag om 12.00 uur afliep. De schoonmakers strijden voor loonsverhoging, een reiskostenvergoeding en betere opleidingen. De afgelopen weken protesteerden schoonmakers op Schiphol en van treinen al op diverse plekken.

Volgens bestuurder bij FNV Bondgenoten Ron Meyer willen onder meer Schiphol en NedTrain onmogelijk goedkope schoonmaak. "En daarin wordt voorzien door de makelaars van goedkope arbeid: de schoonmaakbedrijven. Als NedTrain twintig procent minder aan schoonmaak wil betalen, dan roepen de schoonmaakbedrijven in koor: ´geen probleem´. Met het uitpersen van schoonmakers als gevolg."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *