fbpx

Siemens gaat 240 treinen maken voor Russische spoorwegen

Siemens heeft met haar Russische partner Sinare Groep het nieuwe bedrijf Train Technologies opgericht. Dit bedrijf heeft een voorlopige overéénkomst voor 240 treinstellen, bestaande uit meer dan 1200 rijtuigen voor de Russische Spoorwegen (RZD). Het gaat om treinstellen van het type Desiro RUS. De opdracht heeft een totale waarde van ongeveer 2 miljard euro.

De overeenkomsten is vandaag ondertekend tijdens door de RZD president-directeur Vladimir Yakunin en de CEO´s van Siemens Mobility en Sinare Groep. Definitieve contractdetails moeten duidelijk worden tijdens de volgende ronde onderhandelingen.

De productie van de 240 treinen moet in 2013 beginnen, er wordt begonnen met de productie van 16 treinstellen met 54 rijtuigen, welke voortkomen uit een eerder cotract uit 2009.

De treinen van het Desrio model zijn ontworpen voor het regionale vervoer en kunnen snelheden bereiken tot 160 kilometer per uur. De treinen zijn in Rusland bekend onder de naam "Lastochka," wat ´kleine mus´ betekent. De planning is dat in het najaar van 2013 de eerste treinen uit de fabriek komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *