fbpx

Sneeuw hindert vooral bussen in Noord en Oost Nederland

09 jan 2010 21:13

Connexxion en Qbuzz hebben in Noord en Oost Nederland zaterdagavond moeite de dienstregeling uit te voeren. Met name Qbuzz heeft in Zuid-Drenthe grote problemen. De treinen rijden op de meeste plaatsen wel. Alleen Arriva kampt rond Delfzijl met wat problemen.

Het KNMI heeft een weeralarm gegeven voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland. In deze provincies hebben bussen last van sneeuwval. De combinatie van wind en sneeuw zorgt in de noordelijke provincies tot problemen. 

Connexxion
Connexxion meldt  dat bussen rond Arnhem, Almelo en Enschede via aangepaste routes rijden. Dat geldt ook voor de bussen in de provincie Flevoland en rond Zwolle en Kampen. Bussen kunnen door de weersomstandigheden eveneens vertraagd zijn en uitvallen.

Qbuzz
Qbuzz heeft ook last van de sneeuwval. Vooral in Zuid-Drenthe wordt de situatie steeds kritieker.Diverse buslijnen (20, 21, 27, 45 en 78) van Qbuzz rijden niet meer. Ook het nachtnet rond Groningen en Stadskanaal, zal niet rijden. Qbuzz meldt: "Wij raden diegene die nog nog een bestemming moet bereiken, dit zo snel mogelijk te doen aangezien wij geen garanties kunnen geven voor de ontwikkelingen voor de rest van de dag. Wanneer u niet hoeft te reizen, raden wij u aan niet op reis te gaan."

Arriva
De treinen hebben niet veel last van het winterweer. Alleen vanochtend reden er enige tijd geen treinen tussen Arnhem en Ede-Wageningen. Dat kwam door een omgevallen boom. Verder reden Arriva treinen enige tijd niet tussen Sneek en Stavoren. Momenteel rijden er geen Arriva treinen tussen Appingendam en Delfzijl. Er rijden taxibusjes. De verwachting is dat het treinverkeer tude gehele zaterdagavond gestremd blijft.

Foto: Mart Hopman