fbpx

Sneeuw zorgt ook voor hinder bij bussen

19 dec 2010 14:20

Vrijwel alle vervoerders melden zondag vertraging door sneeuw. In een aantal gevallen rijden er zelfs helemaal geen bussen. Dat geldt zondag bijvoorbeeld in Twente en Gelderland, waar Syntus de bussen tot  laat in de middag in de remise houd.

Inmiddels heeft Syntus het busverkeer op de meeste plekken in Overijssel weer hervat. In Gelderland is dat nog niet het geval. Of en wanneer de bussen weer gaan rijden, is niet duidelijk. 

Connexxion
Zondag de gehele dag hebben er geen Connexxion bussen gereden rond Arnhem, Lisse en Gouda. Ook rond Utrecht heeft Connexxion de meeste bussen moeten schrappen. In Enschede en Almelo reden de bussen in de ochtend niet, maar later op de dag kon de dienstregeling hervat worden. Zondagavond moet ook het busverkeer rond Eindhoven en Helmond gestaakt worden. Andere plaatsen waar geen Connexxion bussen rijden zijn: Woerden, Wageningen, stadsdienst Goes, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Ressen.  

Arriva
Bij Arriva rijden er zondag geen bussen in de Achterhoek. Eerder meldde het bedrijf dat het busverkeer waarschijnlijk om 12:00 uur hervat zou worden. In de meeste andere regio´s rijden de bussen wel, maar met vertraging en kans op uitval. In de regio Rivierenland heeft Arriva de lijnen 44,45,46 en 165 van de weg moeten halen.

GVB (Amsterdam)
In Amsterdam rijden de bussen, trams en metro´s zoveel mogelijk volgens dienstregeling. Vooral bussen kunnen vertraagd zijn. Het GVB rijdt niet met geleden bussen.

GVU (Regio Utrecht)
De stadsbussen van de GVU rijden niet, en gaan zondag 19 december ook niet meer rijden. Dat meldt zowel de GVU op haar website, als Connexxion (waarvan GVU onderdeel is).

HTM (Den Haag) en RET (Rotterdam)
Volgens de website van HTM geldt er sinds vrijdagmorgen een noodnet voor de tram. Bussen rijden via de gebruikelijke route. RandstadRail Den Haag Centraal – Rotterdam Centraal rijdt zondag niet tussen Den Haag en Nootdorp. HTM zet bussen in tussen Leidscheveen en Nootdorp.

Qbuzz
In de regio Rotterdam rijdt Qbuzz met een beperkte dienstregeling. In Groningen en Drenthe kunnen de Qbuzz bussen vertraagd zijn. In Friesland is de hinder beperkt.

Veolia
Volgens Veolia rijden al haar bussen, maar soms met vertraging.

Handige links: