fbpx

Sneeuw zorgt ook voor vertraging bij bussen

17 dec 2010 15:46

De vervoerders RET, Qbuzz, Connexxion, HTM, Arriva, GVB en Veolia hebben vrijdag last van de sneeuw. Rond sommige plaatsen rijden er geen bussen meer. Op andere plaatsen moeten reizigers rekening houden met ernstige vertragingen.

Actuele informatie bij vervoerders:

RET
Zo meldt de Rotterdamse vervoerder RET vrijdagmorgen dat er geen bussen rijden op Rotterdam Zuid. Ook in andere delen van Rotterdam kunnen routes van bussen en trams aangepast zijn. "Bovendien zijn er telkens op wisselende tijden en plaatsen wisselstoringen, waardoor de tramroutes kunnen afwijken" aldus de vervoerder.
Update: er rijden weer bussen op Rotterdam Zuid. Actuele informatie op: ret.nl.

Connexxion
Ook Connexxion heeft in enkele regio´s de bussen van van de weg gehaald. Bijvoorbeeld rond Hellevoetsluis en Spijkernisse (Zuid-Holland). In andere regio´s rijden bussen met vertragingen oplopend tot meer dan 60 minuiten. Dat geldt bijvoorbeeld rond Alphen a/d Rijn, Leiden en Velsen.
Update: Van moment tot moment wisselen de regio´s waar geen bussen rijden. Actuele informatie over Connexxion vindt u hier.

Qbuzz en Veolia
Qbuzz is gestopt met rijden in de regio ´s Maassluis, Vlaardingen en Lansingerland. "De toestand van en op de wegen laat niet toe hier nog verder te rijden" meldt Qbuzz. Vervoerder Veolia meldt eveneens vertragingen. Volgens de vervoerder moeten alle Veolia reizigers rekening houden met vertraging en uitval van bussen.
Update: Bekijk actuele informatie bij Qbuzz

HTM
De Haagse Tram Maatschappij (HTM) meldt dat de trams wegens weersomstandigheden via aangepaste routes rijden. De bussen rijden wel via de gebruikelijke routes.

Update: GVB
Aanvankelijk werden er geen problemen gemeld door de GVB.Nu meldt GVB dat de bussen vanwege de gladheid niet rijden.Trams en metros rijden zoveel mogelijk de normale dienstregeling.